سفارش تبلیغ
صبا ویژن

 
قالب وبلاگ
لینک های مفید

بسم الله الرحمن الرحیم

جلسه 9 

تاریخ جلسه : 1393/11/28

محتوای جلسه :

جلسه امروز با یک صلوات آغاز شد که در روایت است معادل 10000 صلوات معمولی است:

"صلوات الله و صلوات ملائکته و انبیائه و رسله و جمیع خلقه علی محمد و آل محمد و السلام علیه و علیهم و رحمـه الله و برکاته."

سپس پیرو سوالی که در جلسه هفتم مطرح شد در مورد تفاوت حس انجام کار و وظیفه و توانایی صحبت شد و بیان شد که حس ما درگیر بین هوای نفس و عقل است، همان مبارزه جنود شیطان ورحمان در مملکت وجود که امام رحمه الله علیه در حدیث اول می‌فرمایند. پس وقتی حسمان به ما گفت کاری را انجام دهیم یا ترک کنیم، باید ببینیم این حس همان هوای نفس است یا یک اتفاق عقلانی است. خدا در قرآن می‌فرماید: "ان الانسان علی نفسه بصیره و لوالقی معاذیره." پس هرکس خودش می‌تواند بفهمد که درگیر هوای نفس است و دارد بهانه می‌تراشد یا وظیفه را با عقلش شناخته.

در حقیقت وظیفه‌ی ما در برابر مولایمان تشخیص همین جنگ درونی است و رفتن به سوی مسیری که عقل روشن می‌کند. شناخت اینکه در هر لحظه وظیفه‌ی من به عنوان همسر،مادر، دختر، زن، انسان و باقی نقش هایم چیست با تقوا و عزم برانجام واجبات و ترک معاصی حاصل می‌شود. با توجه به حدیث اول چهل حدیث امام کارهایی که باید بکنیم این هاست:

1-      تفکر دائمی در خلقت خود و هدف از آن تا روشن شود وظیفه من در مقابل مولای مالک الملوک چیست؟ تا اینکه با تمام وجود بفهمیم و وجدان کنیم که ما آمده‌ایم در این دنیا که عبد باشیم، تا مثل خدا و اهل بیت علیهم السلام شویم. اعمال ما را با اعمال اهل بیت علیهم السلام می‌سنجند.

2-      عزم: یعنی تصمیم قاطع برای انجام وظیفه، یعنی ترک معاصی و انجام واجبات. نهایتا عزم بر اینکه صورت و ظاهر خود را انسان عقلی و شرعی کند. یعنی رفتار موافق شرع داشته باشد و ظاهرش را شبیه رسول الله کند.

3-      برنامه ی پیشنهادی برای این کار از سه مرحله تشکیل شده: مشارطه، مراقبه، محاسبه. یعنی در اول روز با خودم شرط کنم که هر کاری که مورد رضای خدا نیست ترک و کاری که رضای خدا را در بردارد انجام دهم، بعد در طول روز از خودم در پابندی ام به شرط مراقبت کنم و در پایان روز محاسبه کنم که چقدر در اجرای شرط موفق بوده ام و چقدر خیر، در توفیقاتم شکربه جای آورم و در شکست ها توبه و عذرخواهی.

4-      در این مسیر تذکر یعنی یاد خدا و نعمت هایی که به ما داده بسیار کمک کننده است.

حضرت امام در ادامه می‌فرمایند: فطرت ما در سه جا احترام می‌کند:

1-      در برابر کسی‌که کار خوبی برای ما انجام دهد یا لطفی به ما می‌کند برای او احترام قائل می شویم. پس ببین که چه خدای منعمی داری.

2-      در برابر شخص عظیم و بزرگ را انسان فطرتاً احترام می‌کند. پس ببین که چه خدای بزرگی داری.

3-      در برابر شخص حاضر. پس ببین که خداوند همیشه حاضر و ناظر است.

در مباحثه فوق دو سوال برایمان مطرح شد:

1-      هدف خلقت را چگونه به کودک منتقل کنیم؟

که راجع به این مورد در حدی که در جلسات استاد اشترانی مطرح شده بود، صحبت کردیم که باید کودک را متفکر بار بیاوریم تا خودش با فطرت پاک به هدف خلقت برسد. البته سوال ما بیشتر درباره داستان نویسی با موضوع هدف خلقت بود.

2-      جنگ بین عقل و هوای نفس را چگونه میتوان به قصه برای کودک تبدیل کرد؟ خصوصاً این مورد برای پسربچه‌هایی که عاشق جنگ بازی و اینها هستند خیلی می‌تواند مؤثر باشد که بفهمد جنگ بین شر و خیر از درون خودش شروع می‌شود.




[ جمعه 94/3/8 ] [ 6:35 عصر ] [ کارگروه معارف صحیفه سجادیه ] [ نظرات () ]
.: Weblog Themes By WeblogSkin :.
درباره وبلاگ

همه اعضای مزرعه ایمانی وعلمی بایستی به تعمیق اعتقادات خود بپردازند و سیر مطالعاتی عمومی همه اعضا باید در بردارنده مطالعات معرفتی باشد. بر همین اساس هر چند خانواده با یکدیگر در طی جلسات هفتگی که با هم دارند قسمتی از معارف را مورد مطالعه و بحث و بررسی قرار داده و همان محتوا را درقالب‌های کودکانه اعم از قصه، بازی و... ریخته و با ارائه صورتجلسات هفتگی در وبلاگ دست آوردهای خود را در اختیار سایر اعضا قرار می‌دهند. پیشنهاد ایشان در زمینه سیر مطالعات معرفتی عمومی همه اعضای مزرعه ایمانی و علمی نیز، ذیل عنوان "سیر مطالعات اعضا" در موضوعات وبلاگ درج شده است. درکنار این سیر مطالعاتی برنامه علمی معارفی ایشان در جلسات هم اندیشی ماهیانه می‌باشد که به بیان نکاتی معارفی و روش تبدیل آن برای نوجوان و کودک می‌پردازند. 2. دومین محور مزرعه، که باز شامل عموم است مطالعه کتب روانشناسی اعم از روانشناسی رشد، روانشناسی اجتماعی، روانشناسی شخصیت و بهداشت روانی با تکیه بر منابع اسلامی است چرا که علم روان شناسی از روش‌های تبدیل محتوای معارف کسب شده بوده و همچنین با توجه به تمرکز این گروه بر روی تربیت توحیدی کودک، اگر قرار باشد تمام دست آوردهایمان را به کودک منتقل کنیم گریزی نیست از اینکه به ابزار شناخت روان او بر اساس سن، جنس و شخصیتش تجهیز شویم. 3. سومین محور مزرعه، تسلط به زبان ارتباط با کودک و در واقع فراگیری شیوه انتقال محتوای معارفی به کودک است که در این میان قصه‌گویی و قصه نویسی نقش بسیار مهمی را بر عهده داشته و شرکت در کارگاه قصه نویسی حضوری یا آنلاین و دست به قلم شدن برای نوشتن قصه‌های کودکانه از ابتدای امر، از فعالیتهای گروه بوده است. • لازم به ذکر است که امر تربیت مقوله وسیعی است و بر ما لازم است که به همه جنبه‌های تربیت کودک اعم از تربیت اخلاقی، تربیت هیجانی، مهارت‌ها، انس با قرآن و اهل بیت (علیهم السلام) و ... به عنوان قسمتی از روند تربیت کودکان توجه ویژه داشته و عنایت به بخشی ما را به غفلت در بخشی دیگر دچار نکند پس تمام این موارد نیز در دستور کار مزرعه ایمانی و علمی جهت پرداختن به آن قرار دارد که هر چند وقت یکبار، فعالیت علمی و عملی بر روی یک یا چند اصل به عنوان چشم انداز آن مقطع، مورد توجه قرار می گیرد."
لینک های مفید
صفحات دیگر
امکانات وب


بازدید امروز: 8
بازدید دیروز: 195
کل بازدیدها: 326745