سفارش تبلیغ
صبا ویژن

 
قالب وبلاگ
لینک های مفید

بسمه تعالی

                                                                                                              

نام کارگروه :          متن جلسات                                                تاریخ:   10/12/1395

مطلب مورد بحث:(منبع بحث،تعداد صفحات): سوره مبارکه مریم، تفسیر نور،جلسه 10 هم اندیشی

خلاصه مباحثه علمی:

بیان نکات تفسیری آیات 83 و 84 :

- رابطه‏ى شیطان با اهل ایمان، ساده ودنبالش هشیارى و توبه است. «وسوس الیه»(140) ولى رابطه‏ى شیطان با کفّار، رابطه‏اى سلطه‏گرانه است. «ارسلنا الشّیاطین على الکافرین» نه «الى الکافرین». البتّه این سلطه‏اى است که کافر، خود زمینه‏ى آن را فراهم کرده است. «انّما سلطانه على الّذین یتولّونه»(141 )
- ممکن است مراد از فرستادن شیطان‏ها از سوى خدا، رها کردن آنها باشد؛ مثلاً کسى که سگ خود را نبندد و مانعش نشود مى‏گویند سگ خود را فرستاد.
- در تفسیر قمى آمده است: آیه‏ى «وارسلنا الشیاطین» درباره‏ى کسانى نازل شده که خمس و زکات خود را نمى‏پردازند، خداوند بر اینان سلطان یا شیطانى را مى‏فرستد تا آن مقدار از مالى که از بابت خمس و زکات پرداخت نکرده‏اند، در غیر راه خداوند مصرف نمایند

.
- امام صادق‏علیه السلام فرمود: روزهاى عمر انسان را پدر ومادر او نیز مى‏توانند بشمارند؛ پس مراد از «نعدّلهم عدّا» این است که ما شماره نفَس‏هاى آنان را نیز مى‏دانیم

-تحریک شیطان بسیار قوى است. «تؤزّهم أزّا»
 - هیچ چیز حتّى وسوسه‏هاى شیطان، از اراده خداوند خارج نیست. «انّا ارسلنا... تؤزّهم أزّا»
 -
کفر، مایه‏ى تحریک پذیرى از شیطان است. «على الکافرین تؤزّهم»
 -
علم انبیا به مصالح و حوادث محدود است. «فلا تعجل علیهم»      (در این قسمت در مورد اینکه آیا این برداشت آقای قرائتی از آیه درست است یا خیر صحبت شد و به نظر رسید برداشت کاملی از آیه صورت نگرفته و احتمالا گستردگی علم انبیا بیشتر می باشد. باب تحقیق در این باره باز گذاشته شد)

- لجاجت در کفر و دشمنى، پیامبرى را که خلق عظیم و سعه‏صدر داشت، به درخواست عذاب براى آنان وادار کرد. «فلا تعجل علیهم»
 -
سنّت خداوند بر مهلت دادن به مردم است. «نعدّلهم عدّا» برنامه‏هاى الهى منظّم و زمان‏بندى شده است، پس در مرگ و هلاکت کافران عجله نکنیم. «فلاتعجل علیهم»
 -
اوامر ونواهى ودستورات خود را مستدل بیان کنید.

 

 

در ادامه بررسی سوال اعتقادی "چرا خدا دشمنا رو آفرید و به اونا هم دست داد و هم پا داد تا برن توی جبهه و آدمهای خوبو شهید کنند؟" یکی از دوستان پیشنهاد ایده ی داستانی یک دندان که دچار پوسیدگی می شود و بعد با مراقبت جبران می کند را دادند. این ایده از چند جنبه مورد نقد قرار گرفت از جمله اینکه به نظر می رسد دندان اختیاری نداشت و دوم پاسخ کاملی به درون مایه ی 3 نبود.

جلسه 10هم اندیشی تا مسئله ی حب بررسی شد.

به اهمیت تفکر و درونی شدن معارف اشاره گردید و نقد سیستم آموزش و پرورش و عدم توانایی برای انتقال معارف صورت پذیرفت.

سایر مطالب:


[ چهارشنبه 95/12/11 ] [ 3:0 عصر ] [ کارگروه متن جلسات ] [ نظرات () ]
.: Weblog Themes By WeblogSkin :.
درباره وبلاگ

همه اعضای مزرعه ایمانی وعلمی بایستی به تعمیق اعتقادات خود بپردازند و سیر مطالعاتی عمومی همه اعضا باید در بردارنده مطالعات معرفتی باشد. بر همین اساس هر چند خانواده با یکدیگر در طی جلسات هفتگی که با هم دارند قسمتی از معارف را مورد مطالعه و بحث و بررسی قرار داده و همان محتوا را درقالب‌های کودکانه اعم از قصه، بازی و... ریخته و با ارائه صورتجلسات هفتگی در وبلاگ دست آوردهای خود را در اختیار سایر اعضا قرار می‌دهند. پیشنهاد ایشان در زمینه سیر مطالعات معرفتی عمومی همه اعضای مزرعه ایمانی و علمی نیز، ذیل عنوان "سیر مطالعات اعضا" در موضوعات وبلاگ درج شده است. درکنار این سیر مطالعاتی برنامه علمی معارفی ایشان در جلسات هم اندیشی ماهیانه می‌باشد که به بیان نکاتی معارفی و روش تبدیل آن برای نوجوان و کودک می‌پردازند. 2. دومین محور مزرعه، که باز شامل عموم است مطالعه کتب روانشناسی اعم از روانشناسی رشد، روانشناسی اجتماعی، روانشناسی شخصیت و بهداشت روانی با تکیه بر منابع اسلامی است چرا که علم روان شناسی از روش‌های تبدیل محتوای معارف کسب شده بوده و همچنین با توجه به تمرکز این گروه بر روی تربیت توحیدی کودک، اگر قرار باشد تمام دست آوردهایمان را به کودک منتقل کنیم گریزی نیست از اینکه به ابزار شناخت روان او بر اساس سن، جنس و شخصیتش تجهیز شویم. 3. سومین محور مزرعه، تسلط به زبان ارتباط با کودک و در واقع فراگیری شیوه انتقال محتوای معارفی به کودک است که در این میان قصه‌گویی و قصه نویسی نقش بسیار مهمی را بر عهده داشته و شرکت در کارگاه قصه نویسی حضوری یا آنلاین و دست به قلم شدن برای نوشتن قصه‌های کودکانه از ابتدای امر، از فعالیتهای گروه بوده است. • لازم به ذکر است که امر تربیت مقوله وسیعی است و بر ما لازم است که به همه جنبه‌های تربیت کودک اعم از تربیت اخلاقی، تربیت هیجانی، مهارت‌ها، انس با قرآن و اهل بیت (علیهم السلام) و ... به عنوان قسمتی از روند تربیت کودکان توجه ویژه داشته و عنایت به بخشی ما را به غفلت در بخشی دیگر دچار نکند پس تمام این موارد نیز در دستور کار مزرعه ایمانی و علمی جهت پرداختن به آن قرار دارد که هر چند وقت یکبار، فعالیت علمی و عملی بر روی یک یا چند اصل به عنوان چشم انداز آن مقطع، مورد توجه قرار می گیرد."
لینک های مفید
صفحات دیگر
امکانات وب


بازدید امروز: 52
بازدید دیروز: 129
کل بازدیدها: 325951