سفارش تبلیغ
صبا ویژن

 
قالب وبلاگ
لینک های مفید

تمرین عملی بر اساس قصه آب تنی جوجه طلایی


1- درست کردن کاردستی مربوط به قصه:

بعد از تعریف قصه، از بچه ها خواسته شد بر روی کاغذ سفید محل زندگی مرغ و اردک را بکشند. سپس به هر کدام از آن ها اجزای بدن مرغ واردک، شامل تنه، منقار و پاها داده شد تا بچه ها بدن و منقار و پاها را در جای مناسب بچسبانند. در حین کار مربی دخالتی در فعالیت بچه ها ندارد و آن ها هر طور که دوست دارند کاردستی را پیش می برند، فقط در حین ارتباط با بچه ها مربی نکات کودکانه ای را در راستای اهداف قصه بیان میکند. بعد از اتمام کاردستی مربی تک تک کاردستی ها را مشاهده و از بچه ها  خواست قصه ای برای آن تعریف کنند. تقریبا قصه ها مشابه قصه اصلی بود


تصویر3

2- بعد از کاردستی بچه ها را به فضای باز برده و با آوردن یک مرغ و یک اردک واقعی، به تفاوت های آن ها بسته به نوع زندگی شان اشاره شد و بچه ها با آن ها بازی کردند. اکثر بچه ها به پاهای اردک که در قصه آمده بود اشاره میکردند و برایشان جالب بود که آن را از نزدیک می بینند.


تصویر4


3- بازی در ارتباط با موضوع قصه:

برای بچه ها توضیح داده شد که مرغ ها وقتی روی تخم هایشان می خوابند تا تبدیل به جوجه شود خیلی روی تخم هایشان حساس هستند و نمی گذارند کسی به آن ها نزدیک شود. بعد از یکی از بچه ها خواسته شد تا نقش مرغ را بازی کند و چند تخم مرغ عروسکی زیر پایش گذاشته شد، چشم های او را با چشم بند بسته و از بقیه بچه ها خواسته شد که به طرف او بیایند وسعی کنند تخم مرغ ها را از زیر پای او بردارند. هر کدام از بچه ها که تخم مرغ بیشتری برداشته بود، نقش مرغ را بازی می کرد. بازی به همین ترتیب ادامه یافت تا همه بچه ها این نقش را بازی کره باشند.

   یک مزرعه پارچه ای کوچک تهیه کرده و یک ظرف کم عمق آب را یک طرف آن قرار میدهیم ، تعدادی مرغ و خروس و اردک پلاستیکی کوچک را هم در اختیارشان قرار میدهیم و از آنها میخواهیم که هر کدام را در محل زندگی مناسب قرار دهد ، بچه ها اردکها را در ظرف آب و مرغ و خروس را در خشکی قرار می دهند.

4- آزمایش جذاب در ارتباط با موضوع قصه: دست چند تا از بچه ها را با وازلین چرب می کنیم و بعد آب را روی دستان بچه ها  می ریزیم تا قطره های غلتان روی دستان چرب را ببینند و لذت ببرند. این کار را می توان روی هر دو دست یک کودک انجام داد.

5- نشان دادن تصاویر جذاب شخصیت های قصه بر روی مانیتور:


تصویر5


تصویر6

این فعالیتهای جانبی همراه با هیجان و تحرک ، موجب ماندگارشدن مفهوم داستان در ذهن کودک می شود.


 


[ سه شنبه 94/1/25 ] [ 9:55 صبح ] [ مدیر وبلاگ ] [ نظرات () ]
.: Weblog Themes By WeblogSkin :.
درباره وبلاگ

همه اعضای مزرعه ایمانی وعلمی بایستی به تعمیق اعتقادات خود بپردازند و سیر مطالعاتی عمومی همه اعضا باید در بردارنده مطالعات معرفتی باشد. بر همین اساس هر چند خانواده با یکدیگر در طی جلسات هفتگی که با هم دارند قسمتی از معارف را مورد مطالعه و بحث و بررسی قرار داده و همان محتوا را درقالب‌های کودکانه اعم از قصه، بازی و... ریخته و با ارائه صورتجلسات هفتگی در وبلاگ دست آوردهای خود را در اختیار سایر اعضا قرار می‌دهند. پیشنهاد ایشان در زمینه سیر مطالعات معرفتی عمومی همه اعضای مزرعه ایمانی و علمی نیز، ذیل عنوان "سیر مطالعات اعضا" در موضوعات وبلاگ درج شده است. درکنار این سیر مطالعاتی برنامه علمی معارفی ایشان در جلسات هم اندیشی ماهیانه می‌باشد که به بیان نکاتی معارفی و روش تبدیل آن برای نوجوان و کودک می‌پردازند. 2. دومین محور مزرعه، که باز شامل عموم است مطالعه کتب روانشناسی اعم از روانشناسی رشد، روانشناسی اجتماعی، روانشناسی شخصیت و بهداشت روانی با تکیه بر منابع اسلامی است چرا که علم روان شناسی از روش‌های تبدیل محتوای معارف کسب شده بوده و همچنین با توجه به تمرکز این گروه بر روی تربیت توحیدی کودک، اگر قرار باشد تمام دست آوردهایمان را به کودک منتقل کنیم گریزی نیست از اینکه به ابزار شناخت روان او بر اساس سن، جنس و شخصیتش تجهیز شویم. 3. سومین محور مزرعه، تسلط به زبان ارتباط با کودک و در واقع فراگیری شیوه انتقال محتوای معارفی به کودک است که در این میان قصه‌گویی و قصه نویسی نقش بسیار مهمی را بر عهده داشته و شرکت در کارگاه قصه نویسی حضوری یا آنلاین و دست به قلم شدن برای نوشتن قصه‌های کودکانه از ابتدای امر، از فعالیتهای گروه بوده است. • لازم به ذکر است که امر تربیت مقوله وسیعی است و بر ما لازم است که به همه جنبه‌های تربیت کودک اعم از تربیت اخلاقی، تربیت هیجانی، مهارت‌ها، انس با قرآن و اهل بیت (علیهم السلام) و ... به عنوان قسمتی از روند تربیت کودکان توجه ویژه داشته و عنایت به بخشی ما را به غفلت در بخشی دیگر دچار نکند پس تمام این موارد نیز در دستور کار مزرعه ایمانی و علمی جهت پرداختن به آن قرار دارد که هر چند وقت یکبار، فعالیت علمی و عملی بر روی یک یا چند اصل به عنوان چشم انداز آن مقطع، مورد توجه قرار می گیرد."
لینک های مفید
صفحات دیگر
امکانات وب


بازدید امروز: 88
بازدید دیروز: 100
کل بازدیدها: 327803