سفارش تبلیغ
صبا ویژن

 
قالب وبلاگ
لینک های مفید

 

بسمه تعالی

                                                                                                             

نام کارگروه :         متن جلسات                                                    تاریخ:    1395/6/25

مطلب مورد بحث:(منبع بحث،تعداد صفحات):متن هشتم جلسه ی هم اندیشی، سوره ی مبارکه مریم، تفسیر نور

خلاصه مباحثه علمی:

ارائه ی تفسیر آیات 47 تا 50 سوره ی مبارکه مریم

-ویژگی های مومن  و کافر در مقابل هم: ابراهیم عاطفی صحبت میکند در صورتی که عمویش با خشونت،

ابراهیم با استدلال سخن می گوید آزر بی دلیل، ابراهیم دلسوزانه نصیحت می کند آزر با تهدید، ابراهیم سلام می کند آزر او را از خود می راند.

-صبوری در مقابل تهدیدهای کافرین


-دعا و طلب استغفار باید در زمان ویژه ای  صورت بگیرد.

-سعی کنیم آتش خشم دیگران را با صبوری و آرامش فروکش کنیم.

-جوانان خداپرستی که در خانواده های منحرف زندگی می کنند باید از حضرت ابراهیم الگوبرداری کنند

-قطع رابطه از جمله مراحل نهایی نهی از منکر است.

-برائت قبل از ولایت است.

-مومن همیشه میان خوف و رجاست.

-فرزند صالح پاداش مجاهدتهای والدین است.

-حرکت الهی یک شخص منجر به گستردگی رحمت در نسلش می شود.

-محبوبیت رحمت خداست.

آیات 51 تا53 تدبر گردید:

-صفاتی که برای هر پیامبر به کار رفته بسیار جالب توجه است. اینجا حضرت موسی مخلص معرفی شده اند که صفت بسیار بزرگی است.

-وجود این صفت در حضرت موسی باعث می شود بتواند اعمال بنی اسرائیل را تاب بیاورد.

- وجود برادر ایمانی، دوست و همراه از رحمت های الهی است که بایستی قدر آن را دانست.

 

مباحثه جلسه ی هشتم حول موضوعات مفهوم جزئی و کلی و وهم و عقل مدرکه انجام گرفت.

یکی از دوستان مطرح کردند در دو مثالی که در متن اشاره شده کودک قانونی را کشف کرده و وقتی قانون رعایت نمی شود برایش سوال پیش می آید و این کار همچنان کار وهم است نه عقل در این باب مباحثه صورت گرفت و به نظر رسید که اگر این گونه بود طرز سوال کودک متفاوت بود و فقط از چرایی رعایت نشدن یک قانون صحبت می کرد در حالی که الان کودک اعتراض می کند. پس یک چیزی فراتر از مفاهیم جزئی را فهمیده و آن مفهوم کلی بی عدالتی است.

 


[ جمعه 95/6/26 ] [ 4:0 عصر ] [ کارگروه متن جلسات ] [ نظرات () ]
.: Weblog Themes By WeblogSkin :.
درباره وبلاگ

همه اعضای مزرعه ایمانی وعلمی بایستی به تعمیق اعتقادات خود بپردازند و سیر مطالعاتی عمومی همه اعضا باید در بردارنده مطالعات معرفتی باشد. بر همین اساس هر چند خانواده با یکدیگر در طی جلسات هفتگی که با هم دارند قسمتی از معارف را مورد مطالعه و بحث و بررسی قرار داده و همان محتوا را درقالب‌های کودکانه اعم از قصه، بازی و... ریخته و با ارائه صورتجلسات هفتگی در وبلاگ دست آوردهای خود را در اختیار سایر اعضا قرار می‌دهند. پیشنهاد ایشان در زمینه سیر مطالعات معرفتی عمومی همه اعضای مزرعه ایمانی و علمی نیز، ذیل عنوان "سیر مطالعات اعضا" در موضوعات وبلاگ درج شده است. درکنار این سیر مطالعاتی برنامه علمی معارفی ایشان در جلسات هم اندیشی ماهیانه می‌باشد که به بیان نکاتی معارفی و روش تبدیل آن برای نوجوان و کودک می‌پردازند. 2. دومین محور مزرعه، که باز شامل عموم است مطالعه کتب روانشناسی اعم از روانشناسی رشد، روانشناسی اجتماعی، روانشناسی شخصیت و بهداشت روانی با تکیه بر منابع اسلامی است چرا که علم روان شناسی از روش‌های تبدیل محتوای معارف کسب شده بوده و همچنین با توجه به تمرکز این گروه بر روی تربیت توحیدی کودک، اگر قرار باشد تمام دست آوردهایمان را به کودک منتقل کنیم گریزی نیست از اینکه به ابزار شناخت روان او بر اساس سن، جنس و شخصیتش تجهیز شویم. 3. سومین محور مزرعه، تسلط به زبان ارتباط با کودک و در واقع فراگیری شیوه انتقال محتوای معارفی به کودک است که در این میان قصه‌گویی و قصه نویسی نقش بسیار مهمی را بر عهده داشته و شرکت در کارگاه قصه نویسی حضوری یا آنلاین و دست به قلم شدن برای نوشتن قصه‌های کودکانه از ابتدای امر، از فعالیتهای گروه بوده است. • لازم به ذکر است که امر تربیت مقوله وسیعی است و بر ما لازم است که به همه جنبه‌های تربیت کودک اعم از تربیت اخلاقی، تربیت هیجانی، مهارت‌ها، انس با قرآن و اهل بیت (علیهم السلام) و ... به عنوان قسمتی از روند تربیت کودکان توجه ویژه داشته و عنایت به بخشی ما را به غفلت در بخشی دیگر دچار نکند پس تمام این موارد نیز در دستور کار مزرعه ایمانی و علمی جهت پرداختن به آن قرار دارد که هر چند وقت یکبار، فعالیت علمی و عملی بر روی یک یا چند اصل به عنوان چشم انداز آن مقطع، مورد توجه قرار می گیرد."
لینک های مفید
صفحات دیگر
امکانات وب


بازدید امروز: 98
بازدید دیروز: 100
کل بازدیدها: 327813