سفارش تبلیغ
صبا ویژن

 
قالب وبلاگ
لینک های مفید

بسمه تعالی

                                                                                                              

نام کارگروه :          متن جلسات                                                تاریخ:   26/11/1395

مطلب مورد بحث:(منبع بحث،تعداد صفحات): نشست قصه نویسی، سوره مبارکه مریم، تفسیر نور

خلاصه مباحثه علمی:

بیان نکات تفسیری آیات 81 و82 :

 -به گفته‏ى علامه طباطبایى، جمله‏ى «کلاّ سیکفرون» دو گونه تفسیر دارد :
الف: مشرکین به عبادت خویش کفر خواهند ورزید و مخالف بت‏ها خواهند شد.
ب: طاغوت‏ها وبت‏ها، بجاى شفاعت وعزّت ویارى عبادت‏کنندگان خود، علیه آنان قیام خواهند کرد. در قرآن آیات دیگرى نیز به این معنا دلالت دارد.(136)
«
- عَزیز» یعنى پیروز ونفوذناپذیرى که نمى‏توان به او ضرر و شرّى رساند

.

-امام صادق‏علیه السلام در ذیل آیه فرمودند: مراد از عبادت در آیه، سجده ورکوع نیست، بلکه فرمانبُردارى و اطاعت است و فرمود: «مَن اطاع مخلوقاً فى معصیة الخالق فقد عَبَده» هرکس با اطاعت از مخلوقى مرتکب گناه شود، آن اطاعت به منزله‏ى پرستش است

- عزّت‏خواهى در فطرت انسان هست، ولى او در مصداق اشتباه مى‏کند و سراغ منبع حقیقى عزّت نمى‏رود. «اتّخذوا من دون اللّه ...»
 -
قیامت نزدیک است، آن را باور کنیم. «سیکفرون»
 -
همان کسانى‏که انسان بجاى خدا به آنان دل بسته، بر ضد او قیام خواهند کرد. «ویکونون علیهم ضدّا» (تکیه بر غیر خدا، سبب دشمنى آنان در قیامت است)

تدبر در آیات83 و 84:

-الم تر... نشان می دهد که چیز قابل مشاهده ایست ولی عاملی باعث می شود ما نبینیم.

-عدا نشان می دهد حسابرسی بسیار سخت است.

                                                                             

بررسی سوال اعتقادی کودک:

"چرا خدا دشمنا رو آفرید و به اونا هم دست داد و هم پا داد تا برن توی جبهه و آدمهای خوبو شهید کنند؟"

یافته ها، نایافته ها و تعارض های کودک بررسی گردید و درون مایه های زیر پیشنهاد شد:

1- ارزش انسان به این است که دو راه پیش پای او وجود داشته باشد و او بتواند از بین دو راه، راه خوب را انتخاب کند.

2- وجود بدیها و دشمن به انسان کمک می کند که انتخاب خوب او ارزشمند باشد.

3- جبهه حق همیشه پیروز است حتی اگر ظاهرا از دشمن شکست بخورد و جبهه باطل همیشه شکست خورده است حتی اگر ظاهرا پیروز شود.

در مورد درون مایه ی 2 ایده ی داستانی یک لکه بر روی یک لباس سفید مطرح شد و اینکه وجود لکه باعث ارزش گزاری سفیدی لباس بشود.

سایر مطالب:


[ چهارشنبه 95/11/27 ] [ 3:0 عصر ] [ کارگروه متن جلسات ] [ نظرات () ]
.: Weblog Themes By WeblogSkin :.
درباره وبلاگ

همه اعضای مزرعه ایمانی وعلمی بایستی به تعمیق اعتقادات خود بپردازند و سیر مطالعاتی عمومی همه اعضا باید در بردارنده مطالعات معرفتی باشد. بر همین اساس هر چند خانواده با یکدیگر در طی جلسات هفتگی که با هم دارند قسمتی از معارف را مورد مطالعه و بحث و بررسی قرار داده و همان محتوا را درقالب‌های کودکانه اعم از قصه، بازی و... ریخته و با ارائه صورتجلسات هفتگی در وبلاگ دست آوردهای خود را در اختیار سایر اعضا قرار می‌دهند. پیشنهاد ایشان در زمینه سیر مطالعات معرفتی عمومی همه اعضای مزرعه ایمانی و علمی نیز، ذیل عنوان "سیر مطالعات اعضا" در موضوعات وبلاگ درج شده است. درکنار این سیر مطالعاتی برنامه علمی معارفی ایشان در جلسات هم اندیشی ماهیانه می‌باشد که به بیان نکاتی معارفی و روش تبدیل آن برای نوجوان و کودک می‌پردازند. 2. دومین محور مزرعه، که باز شامل عموم است مطالعه کتب روانشناسی اعم از روانشناسی رشد، روانشناسی اجتماعی، روانشناسی شخصیت و بهداشت روانی با تکیه بر منابع اسلامی است چرا که علم روان شناسی از روش‌های تبدیل محتوای معارف کسب شده بوده و همچنین با توجه به تمرکز این گروه بر روی تربیت توحیدی کودک، اگر قرار باشد تمام دست آوردهایمان را به کودک منتقل کنیم گریزی نیست از اینکه به ابزار شناخت روان او بر اساس سن، جنس و شخصیتش تجهیز شویم. 3. سومین محور مزرعه، تسلط به زبان ارتباط با کودک و در واقع فراگیری شیوه انتقال محتوای معارفی به کودک است که در این میان قصه‌گویی و قصه نویسی نقش بسیار مهمی را بر عهده داشته و شرکت در کارگاه قصه نویسی حضوری یا آنلاین و دست به قلم شدن برای نوشتن قصه‌های کودکانه از ابتدای امر، از فعالیتهای گروه بوده است. • لازم به ذکر است که امر تربیت مقوله وسیعی است و بر ما لازم است که به همه جنبه‌های تربیت کودک اعم از تربیت اخلاقی، تربیت هیجانی، مهارت‌ها، انس با قرآن و اهل بیت (علیهم السلام) و ... به عنوان قسمتی از روند تربیت کودکان توجه ویژه داشته و عنایت به بخشی ما را به غفلت در بخشی دیگر دچار نکند پس تمام این موارد نیز در دستور کار مزرعه ایمانی و علمی جهت پرداختن به آن قرار دارد که هر چند وقت یکبار، فعالیت علمی و عملی بر روی یک یا چند اصل به عنوان چشم انداز آن مقطع، مورد توجه قرار می گیرد."
لینک های مفید
صفحات دیگر
امکانات وب


بازدید امروز: 82
بازدید دیروز: 181
کل بازدیدها: 326624