قالب وبلاگ
لینک های مفید

مصوبات و گزارش جلسه مورخ 15/6/93:

بسم الله الرحمن الرحیم

برمطالعه کتاب روانشناسی رشد به عنوان کتاب پایه تاکید شد هر هفته حتما یک نفر کتاب را بخواند.

 

-هدف از بازی با کودکان گفته شد و اینکه بازیهای سنتی ارایه شده در وبلاگ به عنوان حداقلی است و هدف ما این است که بازیهای هدفمند تولید کنیم. نکند بازی را مثل قبل اصیل بدانیم .

 

-یکی از اعضا کلیاتی از کتاب روانشناسی رشد را ارایه داد.

 

-نکات استاد اشترانی در مورد داستان درخت سیب در وبلاگ بحث شد.

 

- تاکید شد هر کس فرم مربوط به ارزیابی گروه خوذش را تنظیم کند .

 

-کتاب راه سعادت از علامه شعرانی در اثبات نبوت معرفی شد( خلاصه ی از این کتاب در گروه وایبری موجود است )

 

-تاکید شد برای قصه های مادرانه حتما نظر بگذارند و قصه هایشان را باز نویسی کنند

 

تا زمان آغار به کار کارگاه قصه گویی مجله پوپک کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان را عضو شوند .

 

در ادامه بحث و تبادل نظر برای حل مشکلات تربیتی اهل ایمان صورت گرفت :

 

 

سوال :می گویند کودک زیر 7 سال باید آزاد باشد و امر و نهیش نباید کرد این آزادی تا چه حد است ؟ مثلا میدانیم رفتن او به خانه همسایه به ضرر اوست اگر در را قفل کنیم حریصتر میشود . اعضا تجربیات شخصیشان را گفتند.

 

 

اما در جلسات بعد گفته شد که از نظر حجت الاسلام عباسی ولدی خط قرمز آزادی دو چیز است : کار زشت و کار خطرناک

 

 

- خلاصه ای از مباحث معاد :

پیغمبران آمده اند برای اینکه مردم را به دو حقیقتْ مؤمن و معتقد کنند: یکی به خدا (مبدأ) و دیگر به (قیامت) و یا به اصطلاحِ معمولِ فعلی: معاد.

 

مسأله معاد مثل روزه از ضروریات اسلام است (یعنی نمیشود کسی معتقد به پیغمبر باشد ولی منکر معاد باشد ؛ مردم همان طوری که به خدا ایمان و اعتقاد پیدا میکنند، به آخرت هم باید ایمان و اعتقاد پیدا کنند و همان طور که خداشناسی لازم است (یعنی انسان در یک حدی مستقلا با فکر خودش باید خدا را بشناسد) در مسأله معاد نیز انسان باید معادشناس باشد.

 

سوال :

چرا معاد را جزو اصول دین قرار داده اند در حالیکه شهادتین که انسان با آن مسلمان میشود دو چیز بیشتر نیست: اشْهَدُ انْ لا الهَ الَّا اللَّه، اشْهَدُ انَّ مُحَمَّداً رَسولُ اللَّه.

 

 

 

جواب را به دو صورت میتوان تبیین کرد :

 

 

 

1.نبوت : چون نبی گفته است معاد از ضروربات دین است پس ما هم اعتقاد داریم

 

2.باید مستقلا در مورد معاد فکر کنیم و به آن اعتقاد داشته باشیم.

والسلام

 

 

 

 

 

 


[ شنبه 94/3/2 ] [ 2:11 عصر ] [ مدیر وبلاگ ] [ نظرات () ]
.: Weblog Themes By WeblogSkin :.
درباره وبلاگ

همه اعضای مزرعه ایمانی وعلمی بایستی به تعمیق اعتقادات خود بپردازند و سیر مطالعاتی عمومی همه اعضا باید در بردارنده مطالعات معرفتی باشد. بر همین اساس هر چند خانواده با یکدیگر در طی جلسات هفتگی که با هم دارند قسمتی از معارف را مورد مطالعه و بحث و بررسی قرار داده و همان محتوا را درقالب‌های کودکانه اعم از قصه، بازی و... ریخته و با ارائه صورتجلسات هفتگی در وبلاگ دست آوردهای خود را در اختیار سایر اعضا قرار می‌دهند. پیشنهاد ایشان در زمینه سیر مطالعات معرفتی عمومی همه اعضای مزرعه ایمانی و علمی نیز، ذیل عنوان "سیر مطالعات اعضا" در موضوعات وبلاگ درج شده است. درکنار این سیر مطالعاتی برنامه علمی معارفی ایشان در جلسات هم اندیشی ماهیانه می‌باشد که به بیان نکاتی معارفی و روش تبدیل آن برای نوجوان و کودک می‌پردازند. 2. دومین محور مزرعه، که باز شامل عموم است مطالعه کتب روانشناسی اعم از روانشناسی رشد، روانشناسی اجتماعی، روانشناسی شخصیت و بهداشت روانی با تکیه بر منابع اسلامی است چرا که علم روان شناسی از روش‌های تبدیل محتوای معارف کسب شده بوده و همچنین با توجه به تمرکز این گروه بر روی تربیت توحیدی کودک، اگر قرار باشد تمام دست آوردهایمان را به کودک منتقل کنیم گریزی نیست از اینکه به ابزار شناخت روان او بر اساس سن، جنس و شخصیتش تجهیز شویم. 3. سومین محور مزرعه، تسلط به زبان ارتباط با کودک و در واقع فراگیری شیوه انتقال محتوای معارفی به کودک است که در این میان قصه‌گویی و قصه نویسی نقش بسیار مهمی را بر عهده داشته و شرکت در کارگاه قصه نویسی حضوری یا آنلاین و دست به قلم شدن برای نوشتن قصه‌های کودکانه از ابتدای امر، از فعالیتهای گروه بوده است. • لازم به ذکر است که امر تربیت مقوله وسیعی است و بر ما لازم است که به همه جنبه‌های تربیت کودک اعم از تربیت اخلاقی، تربیت هیجانی، مهارت‌ها، انس با قرآن و اهل بیت (علیهم السلام) و ... به عنوان قسمتی از روند تربیت کودکان توجه ویژه داشته و عنایت به بخشی ما را به غفلت در بخشی دیگر دچار نکند پس تمام این موارد نیز در دستور کار مزرعه ایمانی و علمی جهت پرداختن به آن قرار دارد که هر چند وقت یکبار، فعالیت علمی و عملی بر روی یک یا چند اصل به عنوان چشم انداز آن مقطع، مورد توجه قرار می گیرد."
لینک های مفید
صفحات دیگر
امکانات وب


بازدید امروز: 85
بازدید دیروز: 68
کل بازدیدها: 343377