سفارش تبلیغ
صبا ویژن

 
قالب وبلاگ
لینک های مفید

بسمه تعالی

 کارگروه نبوت شهریور 93

بررسی سر فصل هایی از بحث نبوت که باید به کودک انتقال دهیم:

o       ضرورت نیاز به نبی برای سعادت اخروی

o       ضرورت نیاز به نبی در زندگی اجتماعی

o       وحی و ارتباط با عالم بالا توسط پیامبر

 

·        لزوم تصحیح باورهای عرفی غلط در این زمینه:

o       تصحیح تصور مادی از فرشتگان با شمایل انسانی با دو بال.

o       تصحیح این باور که فرشته از انسان بالاتر است و معمولاً به کودکی که رفتار شایسته انجام می دهد گفته می شود "مثل فرشته ها شدی".

o       معرفی پیامبر بعنوان کسی که برای نجات و راهنمایی همه بشریت آمده و عدم منحصر کردن او برای مؤمنان یا پیروانش.

o       اصلاح تصور فاصله مکانی بین ما و خدا و فرشتگان. مثل اینکه خدا و فرشتگان در آسمان هستند یا فرشته بال می زند و پایین می آید و وحی را برای پیامبر می آورد و ...

·        پیدا کردن راهی برای انتقال مفاهیم مجرد مثل فرشته، وحی و ارتباط با عالم ملکوت به کودک .

اینکه مفاهیم غیبی را مادی نکنید برای این است که بچه پس از اینکه علمش بیشتر شد این مثال ها را درک می کند. مثلا ما برای درک این موضوع که خدا همه جا هست ولی دیده نمی شود برای او مثال می زنیم وقتی قند در آب حل می شود آب را شیرین می کند پس وجود دارد ولی ما آن را نمی بینیم. یا روشن بودن فضا به وسیله نور و جریان برق را برای او مثال می زنیم که ما نور را نمی بینیم اما بدون آن چیزی دیده نمی شود. این ها مصادیق مادی کردن خدا هستند. فرزند در آینده مولکول قند را در آب می بیند، جریان برق را از نظر علمی می شناسد و آنوقت منکر ماورای طبیعت می شود

پس چگونه این مفاهیم را القا کنیم؟ در قالب داستان اشکالی ندارد که مثال های مادی بزنیم. مثلا مورا جون آب را بعنوان معجزه می آورد یا دست و پا دارد.

·        تأکید بر تهیه مکالمات اعتقادی با بچه ها.

·        تعیین شد برای جلسه آینده در مورد ضرورت نیاز به نبی داستان گفته شود.

 

 


[ دوشنبه 94/3/25 ] [ 11:36 صبح ] [ کارگروه نبوت عامه ] [ نظرات () ]
.: Weblog Themes By WeblogSkin :.
درباره وبلاگ

همه اعضای مزرعه ایمانی وعلمی بایستی به تعمیق اعتقادات خود بپردازند و سیر مطالعاتی عمومی همه اعضا باید در بردارنده مطالعات معرفتی باشد. بر همین اساس هر چند خانواده با یکدیگر در طی جلسات هفتگی که با هم دارند قسمتی از معارف را مورد مطالعه و بحث و بررسی قرار داده و همان محتوا را درقالب‌های کودکانه اعم از قصه، بازی و... ریخته و با ارائه صورتجلسات هفتگی در وبلاگ دست آوردهای خود را در اختیار سایر اعضا قرار می‌دهند. پیشنهاد ایشان در زمینه سیر مطالعات معرفتی عمومی همه اعضای مزرعه ایمانی و علمی نیز، ذیل عنوان "سیر مطالعات اعضا" در موضوعات وبلاگ درج شده است. درکنار این سیر مطالعاتی برنامه علمی معارفی ایشان در جلسات هم اندیشی ماهیانه می‌باشد که به بیان نکاتی معارفی و روش تبدیل آن برای نوجوان و کودک می‌پردازند. 2. دومین محور مزرعه، که باز شامل عموم است مطالعه کتب روانشناسی اعم از روانشناسی رشد، روانشناسی اجتماعی، روانشناسی شخصیت و بهداشت روانی با تکیه بر منابع اسلامی است چرا که علم روان شناسی از روش‌های تبدیل محتوای معارف کسب شده بوده و همچنین با توجه به تمرکز این گروه بر روی تربیت توحیدی کودک، اگر قرار باشد تمام دست آوردهایمان را به کودک منتقل کنیم گریزی نیست از اینکه به ابزار شناخت روان او بر اساس سن، جنس و شخصیتش تجهیز شویم. 3. سومین محور مزرعه، تسلط به زبان ارتباط با کودک و در واقع فراگیری شیوه انتقال محتوای معارفی به کودک است که در این میان قصه‌گویی و قصه نویسی نقش بسیار مهمی را بر عهده داشته و شرکت در کارگاه قصه نویسی حضوری یا آنلاین و دست به قلم شدن برای نوشتن قصه‌های کودکانه از ابتدای امر، از فعالیتهای گروه بوده است. • لازم به ذکر است که امر تربیت مقوله وسیعی است و بر ما لازم است که به همه جنبه‌های تربیت کودک اعم از تربیت اخلاقی، تربیت هیجانی، مهارت‌ها، انس با قرآن و اهل بیت (علیهم السلام) و ... به عنوان قسمتی از روند تربیت کودکان توجه ویژه داشته و عنایت به بخشی ما را به غفلت در بخشی دیگر دچار نکند پس تمام این موارد نیز در دستور کار مزرعه ایمانی و علمی جهت پرداختن به آن قرار دارد که هر چند وقت یکبار، فعالیت علمی و عملی بر روی یک یا چند اصل به عنوان چشم انداز آن مقطع، مورد توجه قرار می گیرد."
لینک های مفید
صفحات دیگر
امکانات وب


بازدید امروز: 235
بازدید دیروز: 25
کل بازدیدها: 337991