سفارش تبلیغ
صبا ویژن

 
قالب وبلاگ
لینک های مفید

  بسمه تعالی

فرم صورت جلسه کارگروه توحید

  

   تاریخ 1393 / 4  /19   

                                                    شماره جلسه4  

                                     

مصوبات و گزارشجلسه :با نام خداوند متعال جلسه را آغاز کردیم . در ابتدا یکی از اعضا مجددا برنامه های بلند مدت و کوتاه مدت کار گروه را بیان کردند و مقرر شد که در جلسات بعدی (تا سه ماه آینده)دو قصه ویک شعر در حد چاپ داشته باشیم و یک بازی نیز طراحی کنیم.

در کوتاه مدت نیز جلسات هفتگی را ادامه دهیم و طبق زمان بندی در هر جلسه ابتدا مباحثه کتاب توحید شهید مطهری (ره)را و مباحثه یک آیه توحیدی یا خطبه اول نهج البلاغه را انجام دهیم . سپس تفکرات فطری توحیدی هر یک از اعضا بیان شود بعد از آن یکی از داستانهای نوشته شده توسط اعضا مورد بررسی قرار گیرد در ضمن طرح بازی نیز ارائه گردد واعضا نظرات خود را در مورد آن بیان کنند .


در ادامه یکی از اعضا مباحث مفاهیم قرآنی را بیان نمودند و بر این عقیده بودند که می توان از مفاهیم قرآنی برای رسیدن به مبانی توحیدی و تولیدات توحیدی کمک بگیریم.

در ادامه دوستان داستانهای خود را خواندند ودر مورد هر یک نظرات خود را بیان کردند . داستان اول در مورد گنجشکی بود که به دلیل اینکه پدر و مادرش را انسانها شکار کرده بودند تنها مانده بود و زنبوری برای او غذا می آورد و او را از گرسنگی نجات می دهد .

داستان دوم نیز در مورد صفت رزاق بودن خداوند بود در این قصه نویسنده به کودک می فهماند که مهمانی دادن و بخشش به دیگران نه تنها باعث کم شدن نعمت نمی شود بلکه باعث فزونی نعمت می گردد و خداوند خودش روزی رسان است.

داستان سوم در مورد گنجشکی است که در آب رودخانه می افتد و کمک اطرافیان برای نجات وی بی ثمر است . او از کمک آنها نا امید می شود و در دلش آرزو می کند که ای کاش کسی می توانست او را نجات دهد که در نهایت پایش به صخره ای گیر می کند و نجات پیدا می کند .

نویسنده در اینجا از تفکرات فطری خود در مورد توحید استفاده نموده و چون اغلب افراد هنگام مضطر بودن به یاد خداوند می افتند و وجود خداوند را در آن لحظه نا امیدی درک می کنند داستان را به این شکل نوشته در ضمن صفت قادر بودن و قوی  بودن خداوند نیز در آن لحاظ گردیده است .

در خاتمه درباره داستانهای فوق سوالات زیر مطرح گردید که قرار شد از استاد گرامی پرسیده شود .

1آیا بیان نمودن چرخش غذایی که حیوانات غذای یکدیگر می شوند از لحاظ عاطفی  برای کودک مشکل ایجاد می کند ؟و در کل این گونه مطالب را از چه سنی می توان برای کودک مطرح نمود ؟

2بیان قوانین و سنت های الهی از چه سنی برای کودک مفید است ؟

3بچه ها از چه سنی ظرفیت درک داستانهایی را دارند که شخصیت های زیادی در آن گنجانده شده است؟

4آیا جهت درک بهتر توحید می توان برای کودک از تمثیل های عادی استفاده کرد ؟

5اگر برای کودک سئوال شد که این جریان آب بود  که گنجشک را روی صخره انداخت نه خداوند چه پاسخی می توان به او داد ؟ 

6آیا افتادن شخصیت داستان در آب کودک را آزرده خاطر نمی کند ؟و در کل این گونه اتفاقات نا خوشایند را تا چه حدی می توان در قصه ها به کار گرفت؟

ضمنا قرار شد تا دو روز آینده سئوالات توحیدی و نقاشی های کودک خود را جهت قرار دادن در وبلاگ مزرعه ایمانیه علمیه آماده کنیم.


[ پنج شنبه 93/4/12 ] [ 8:0 عصر ] [ کارگروه توحید، عدل و اسماء حسنی ] [ نظرات () ]
.: Weblog Themes By WeblogSkin :.
درباره وبلاگ

همه اعضای مزرعه ایمانی وعلمی بایستی به تعمیق اعتقادات خود بپردازند و سیر مطالعاتی عمومی همه اعضا باید در بردارنده مطالعات معرفتی باشد. بر همین اساس هر چند خانواده با یکدیگر در طی جلسات هفتگی که با هم دارند قسمتی از معارف را مورد مطالعه و بحث و بررسی قرار داده و همان محتوا را درقالب‌های کودکانه اعم از قصه، بازی و... ریخته و با ارائه صورتجلسات هفتگی در وبلاگ دست آوردهای خود را در اختیار سایر اعضا قرار می‌دهند. پیشنهاد ایشان در زمینه سیر مطالعات معرفتی عمومی همه اعضای مزرعه ایمانی و علمی نیز، ذیل عنوان "سیر مطالعات اعضا" در موضوعات وبلاگ درج شده است. درکنار این سیر مطالعاتی برنامه علمی معارفی ایشان در جلسات هم اندیشی ماهیانه می‌باشد که به بیان نکاتی معارفی و روش تبدیل آن برای نوجوان و کودک می‌پردازند. 2. دومین محور مزرعه، که باز شامل عموم است مطالعه کتب روانشناسی اعم از روانشناسی رشد، روانشناسی اجتماعی، روانشناسی شخصیت و بهداشت روانی با تکیه بر منابع اسلامی است چرا که علم روان شناسی از روش‌های تبدیل محتوای معارف کسب شده بوده و همچنین با توجه به تمرکز این گروه بر روی تربیت توحیدی کودک، اگر قرار باشد تمام دست آوردهایمان را به کودک منتقل کنیم گریزی نیست از اینکه به ابزار شناخت روان او بر اساس سن، جنس و شخصیتش تجهیز شویم. 3. سومین محور مزرعه، تسلط به زبان ارتباط با کودک و در واقع فراگیری شیوه انتقال محتوای معارفی به کودک است که در این میان قصه‌گویی و قصه نویسی نقش بسیار مهمی را بر عهده داشته و شرکت در کارگاه قصه نویسی حضوری یا آنلاین و دست به قلم شدن برای نوشتن قصه‌های کودکانه از ابتدای امر، از فعالیتهای گروه بوده است. • لازم به ذکر است که امر تربیت مقوله وسیعی است و بر ما لازم است که به همه جنبه‌های تربیت کودک اعم از تربیت اخلاقی، تربیت هیجانی، مهارت‌ها، انس با قرآن و اهل بیت (علیهم السلام) و ... به عنوان قسمتی از روند تربیت کودکان توجه ویژه داشته و عنایت به بخشی ما را به غفلت در بخشی دیگر دچار نکند پس تمام این موارد نیز در دستور کار مزرعه ایمانی و علمی جهت پرداختن به آن قرار دارد که هر چند وقت یکبار، فعالیت علمی و عملی بر روی یک یا چند اصل به عنوان چشم انداز آن مقطع، مورد توجه قرار می گیرد."
لینک های مفید
صفحات دیگر
امکانات وب


بازدید امروز: 414
بازدید دیروز: 27
کل بازدیدها: 337473