سفارش تبلیغ
صبا ویژن

 
قالب وبلاگ
لینک های مفید

مطالب مورد بحث:

ادامه جلسه نهم هم اندیشی

حکمت 15

پرسش از کتاب انسان 250 ساله صص 81-92

 

خلاصه مباحثه علمی:

- نظریه هاینز و جدی نگرفتن سوالات کودک

- نظریه پالادیان

- تصاویر خیال پردازانه ذهن کودک در مورد خدا

- بعد عاطفی تحول ایمان در دوره دوم کودکی

- فطرت در دوره دوم کودکی

گرایش ذاتی

ساخته پنداری

 

سوال: استاد می فرمایند: «جالب است خانم دادستان که مادر روان شناسی در ایران است همین آزمایش را انجام داده و به همان نتایج پیاژه رسیده است. باید دید اینها در روش تحقیقشان چطور عمل کرده‌اند که با فرهنگ تشیع، به همان نتیجه پیاژه با فرهنگ مسیحیت تحریف شده رسیده است؟! » را بیشتر توضیح دهید:

پاسخ: پیاژه می گوید کودک از 4 تا 7 سالگی به دنبال مبدا آفرینش است و فکر می‌کند دنیا محصول آفرینش است (ساخته پنداری) کمی که سنش بالاتر می‌آید و تفکر منطقی پیدا می کند می‌فهمد که از نظر علمی طبیعت علل بالخصوص خودش را دارد و خودش را اداره می‌کند

نمی شود گفت همه بچه هایی که در فرهنگ تشیع رشد یافته اند، پس از هفت سال که با علل مادی آشنا شدند، تفکر ساخته پنداری خود را از دست می دهند... شاید تحقیق امثال خانم دادستان، در محیط های غیر مذهبی و در مورد بچه هایی انجام شده که خانواده و مدرسه مذهبی نیستند.

 

 

سایرمطالب:

وَ قالَ عَلَیْهِ السَّلامُ:  ما کُلُّ مَفْتُون یُعاتَبُ. 
و آن حضرت فرمود: نه هر گرفتارى باید در معرض سرزنش قرار گیرد.

* مفتون می تواند به معنای گرفتار یا فریب خورده باشد

* سرچشمه گرفتارى ها و مشکلات و مصائبى که دامن گیر انسان مى شود کاملاً مختلف است; گاه نتیجه مستقیم اعمال انسان است که بر اثر ندانم کارى ها، سستى ها، تنبلى ها و استفاده نکردن به موقع از فرصت ها دامان او را گرفته است. به یقین چنین شخصى درخور سرزنش است، ولى گاه مى شود که این مشکلات کفاره گناهان انسان است و خداوند مى خواهد او را به این وسیله در دنیا پاک کند.

چنین کسى گرچه به سبب گناهش درخور سرزنش است ولى چون مشمول لطف الهى شده سزاوار ملامت نیست و گاه سرچشمه آن آزمایش هاى الهى است که خدا مى خواهد با آن مشکل و گرفتارى بنده خود را پرورش دهد که همچون فولاد آبدیده در کوره حوادث مقاوم سازد و یا همچون طلاى ناخالصى را که به کوره مى برند تا خالص گردد او را خالص سازد در اینجا نیز جاى سرزنش نیست،

بنابراین همه گرفتاران و بلا دیدگان را نمى توان سرزنش کرد و حتى در آنجایى که انسان خود سرچشمه آن گرفتارى باشد باز گاهى جاهل قاصر است و گاه مقصر; تنها اگر مقصر باشد در خور سرزنش است.

(پیام امیرالمومنین / ج12/ آیت الله مکارم)


[ شنبه 95/7/24 ] [ 9:0 صبح ] [ کارگروه نهج البلاغه ] [ نظرات () ]
.: Weblog Themes By WeblogSkin :.
درباره وبلاگ

همه اعضای مزرعه ایمانی وعلمی بایستی به تعمیق اعتقادات خود بپردازند و سیر مطالعاتی عمومی همه اعضا باید در بردارنده مطالعات معرفتی باشد. بر همین اساس هر چند خانواده با یکدیگر در طی جلسات هفتگی که با هم دارند قسمتی از معارف را مورد مطالعه و بحث و بررسی قرار داده و همان محتوا را درقالب‌های کودکانه اعم از قصه، بازی و... ریخته و با ارائه صورتجلسات هفتگی در وبلاگ دست آوردهای خود را در اختیار سایر اعضا قرار می‌دهند. پیشنهاد ایشان در زمینه سیر مطالعات معرفتی عمومی همه اعضای مزرعه ایمانی و علمی نیز، ذیل عنوان "سیر مطالعات اعضا" در موضوعات وبلاگ درج شده است. درکنار این سیر مطالعاتی برنامه علمی معارفی ایشان در جلسات هم اندیشی ماهیانه می‌باشد که به بیان نکاتی معارفی و روش تبدیل آن برای نوجوان و کودک می‌پردازند. 2. دومین محور مزرعه، که باز شامل عموم است مطالعه کتب روانشناسی اعم از روانشناسی رشد، روانشناسی اجتماعی، روانشناسی شخصیت و بهداشت روانی با تکیه بر منابع اسلامی است چرا که علم روان شناسی از روش‌های تبدیل محتوای معارف کسب شده بوده و همچنین با توجه به تمرکز این گروه بر روی تربیت توحیدی کودک، اگر قرار باشد تمام دست آوردهایمان را به کودک منتقل کنیم گریزی نیست از اینکه به ابزار شناخت روان او بر اساس سن، جنس و شخصیتش تجهیز شویم. 3. سومین محور مزرعه، تسلط به زبان ارتباط با کودک و در واقع فراگیری شیوه انتقال محتوای معارفی به کودک است که در این میان قصه‌گویی و قصه نویسی نقش بسیار مهمی را بر عهده داشته و شرکت در کارگاه قصه نویسی حضوری یا آنلاین و دست به قلم شدن برای نوشتن قصه‌های کودکانه از ابتدای امر، از فعالیتهای گروه بوده است. • لازم به ذکر است که امر تربیت مقوله وسیعی است و بر ما لازم است که به همه جنبه‌های تربیت کودک اعم از تربیت اخلاقی، تربیت هیجانی، مهارت‌ها، انس با قرآن و اهل بیت (علیهم السلام) و ... به عنوان قسمتی از روند تربیت کودکان توجه ویژه داشته و عنایت به بخشی ما را به غفلت در بخشی دیگر دچار نکند پس تمام این موارد نیز در دستور کار مزرعه ایمانی و علمی جهت پرداختن به آن قرار دارد که هر چند وقت یکبار، فعالیت علمی و عملی بر روی یک یا چند اصل به عنوان چشم انداز آن مقطع، مورد توجه قرار می گیرد."
لینک های مفید
صفحات دیگر
امکانات وب


بازدید امروز: 220
بازدید دیروز: 27
کل بازدیدها: 337279