| ||
مطالب مورد بحث: اتمام مباحثه جلسه نهم هم اندیشی کتاب انسان 250 ساله از 102 تا 114 حکمت 18 و 19 نهج البلاغه تفکر در مورد یافته ها، نایافته ها، و تعارضات سوال کودک 5 سال و 3 ماهه: هر اتفاقی پیش میاد، خدا میخواسته که بشه؟ مثلا اگه منو یکی بدزده، خدا میخواسته؟
خلاصه مباحثه علمی: سوال: در صحبت های استاد آمده است: سال 1933 روان شناسان آمریکا دور هم جمع شدند. قرار داد و مانیفست نوشتند ... مانیفست یعنی چه؟ پاسخ: مانیفست یا بیانیه، اعلامیه ای عمومی است که معمولاً اصول و عقاید یک گروه را بیان می کند.
سوال: تفاوت نظریه پیاژه با ویگوتسکی چیست؟ پاسخ: پیاژه، مراحل تحول ایمان را بیان می کند و می گوید: آموزش دین را تا مرحله انتزاعی عقب بیندازید ویگوتسکی می گوید: آموزش مقدم بر مراحل رشد و تحول است. پیشنهاد من این است که در آموزش، مجاور منطقه رشد روی کودک کار کنید. مجاور منطقه رشد یعنی برای مثال در مرحله 1 ببینیم بچه کجاست و مجاور آن روی او کار کنیم و ببینیم آموزش چه تحولی ایجاد می کند سایرمطالب: حکمت 18: وَ قالَ عَلَیْهِ السَّلامُ فِى الَّذینَ اعْتَزَلُوا الْقِتالَ مَعَهُ:[ خَذَلُوا الْحَقَّ، وَ لَمْ یَنْصُرُوا الْباطِلَ و بـه یـارى باطل برنخاسـتند. نکته ها: * گاهی انسان با کناره گیری خود از انجام وظیفه، و راضی شدن به زندگی عادی؛ گرچه باطل را یاری نمی کند؛ اما حق را تنها گذاشته و خوار می کند. * گرچه در ظاهر باطل را یاری نکرده اما با تنها گذاشتن حق و یاری نکردن آن، باطل را یاری نموده است.
حکمت 19: وَ قالَ عَلَیْهِ السَّلامُ: مَنْ جَرى فى عِنانِ اَمَلِهِ عَثَرَ بِاَجَلِهِ.
نکته ها: *امل یا آرزو هم به معنای مثبت (مثل امید و آرزوی یک کشاورز برای به ثمر نشستن محصول) به کار می رود و هم به معنای منفی: که در این صورت با واژه ی طول الأمل بیشتر به کار می رود و آرزو های طولانی و نامعقول را معنا می دهد. * اگر آرزو الهی باشد و مقصدی الهی داشته باشد مایه ی رحمت است ؛ هر چند در این آرزو هم انسان باید حواسش را جمع کند که شیطان با اسم و رنگ خدایی آرزو او را از خداوند دور نکند. به عنوان مثال، ممکن است ما به آرزوی پرورش فرزندان مهدوی ، بچه دار شویم و بخواهیم با توجه فراوان در خورد و خوراک و تحصیل و زندگی کودکمان او را مورد تأیید حضرت (علیه السلام) تربیت کنیم اما همین توجه و دقت ها ما را از اصل هدف دور سازد. * اگر آرزو عنان زندگی انسان را به دست گیرد و او را این سو و آن سو برد و تمام ذهن و فکر و عمل خود را به خود مشغول سازد این آرزوی منفی است * گاهی آرزوها ناشی از عدم رضایت انسان به تقدیرات الهی است و در آرزوی تغییر این تقدیرات سیر می کند.
یافته ها، نایافته ها، و تعارضات سوال کودک: هر اتفاقی پیش میاد، خدا میخواسته که بشه؟ مثلا اگه منو یکی بدزده، خدا میخواسته؟(5 سال و سه ماه) یافته ها: * اتفاقات بد و خوب ، هر دو از خواست خداوند ناشی می شود *خداوند توانایی پیش آوردن هر کاری را دارد نایافته ها: *سنت ها و قوانین الهی (مثلا اینکه برخی از اتفاقات بد، در نظام سنن الهی نتیجه انتخاب غلط و عملکرد اشتباه انسان است) *انسان اختیار دارد و به همین دلیل انتخاب و عملکرد او در به وجود آمدن برخی حوادث دخیل است * همه اتفاقات بر اساس آیه 79 نساء «من عند الله» و تحت سیطره خواست الهی است اما اتفاقات بد «من الله» نیست ؛ «من نفسک» و از جانب خود انسان است؛ درست است که راه بد و خوب هر دو در نظام خواست الهی قرار دارد اما رضایت الهی به انتخاب راه خوب توسط انسان است. *حکمت هایی در پیش آمد ضررها وجود دارد حتی ضررهایی که انسان ،نقشی در به وجود آمدن آن نداشته است تعارضات: 1- خدای خوب که خواسته های خوبی هم دارد، چرا خواسته های بد هم برای ما دارد؟ 2- خدا خیلی قدرت دارد و ما قدرت نداریم. چرا خدا با قدرت خود جلوی اتفاقات بد را برای ما نمی گیرد؟ 3- بالاخره اتفاقات بد مثل دزدیده شدن، خواست خدا بوده یا خواست دزد؟ [ شنبه 95/8/8 ] [ 7:0 عصر ] [ کارگروه نهج البلاغه ]
[ نظرات () ]
|
||
[ فالب وبلاگ : وبلاگ اسکین ] [ Weblog Themes By : weblog skin ] |