سفارش تبلیغ
صبا ویژن

 
قالب وبلاگ
لینک های مفید

بسمه تعالی

فرم صورت جلسه کارگروه ها

 

نام کارگروه : عترت                                                                                        تاریخ: 7/7/95

مطلب مورد بحث:(منبع بحث،تعداد صفحات):اریه نکات مهم فصل6،7،8 کتاب انسان 250 ساله

فصل6:

دو خطر عمده اسلام را تهدید میکرد یکی وجود دشمنان خارجی و دیگری خطر اضمحلال درونی آن هم به واسطه ی عدم طهارت نفوس.در ماجرای عاشورا جهاد با دشمن و جهاد با نفس اماره به اعلی درجه ی ممکن محق شد.هدف امام حسین از قیام نه تشکیل حکومت بود و نه شهادت بلکه امام برای انجام یک فریضه ی مهم که آن احیای دین جد خود و بازگرداندن جامعه ی اسلامی به خط صحیح بود آن هم زمانی که مسلمین منحرف شده بودند و زمینه ی ابلاغ پیام حضرت وجود داشت قیام کرد که نتیجه ی آن شهادت شد.

فصل7:

ارزش و عظمت کار حضرت زینب سلام الله علیها به خاطر دو چیز است:1-شناخت موقعیت در تمام لحظات 2- انتخاب صحیح طبق هر موقعیت.

دو مرتبه بانو دچار اظطراب شدند:1-بعد از شنیدن خبرهایی که امام حسین در یکی از منازل پس ازشهادت حضرت مسلم دادند.2-در شب عاشورا

آنچه که از بیانات خانم به جا مانده یک تحلیل عظیم از وضع جامعه ی اسلامی در آن دوران بوده که با زیباترین کلمات و با عمیق ترین و غنی ترین مفاهیم در آن شرایط بوده است.

وقایع بخش اسارت امام سجاد علیه السلام:

1-کرامت دانستن شهادت برای خود و خاندانشان در حالی که مردی ایشان را تهدید به قتل کرد.

2-تبیین فلسفه ی امامت و ماجرای شهادت و جریان طاغوتی حکومت اموی در بالای منبرشام.

3-دادن پاسخهای دندان شکن به دشمنان مقتدر.

فصل8

فضای رعب آور جامعه پس از شنیدن واقعه ی عاشورا در اذهان مردم با وقوع چند واقعه ی دیگر بیشتر شد:

1-واقعه ی حره در مدینه که در آن جان و مال و نامس مردم بر سپاهیان یزید تا سه روز حلال شد مگر کسانی که توانستند در بیت امام سجاد وارد شوند.

2-شهادت مختار در کوفه و تسلط عبدالملک بن مروان بر همه ی جهان اسلام.

3-شهادت توابین

4-شهادت ابراهیم بن مالک نخعی و بسیاری از بزگان شیعه

انحطاط فکری مردم در سرتاسر دنیای اسلام که ناشی از بی توجهی به تعلیمات دین در دوران بیست سال گذشته بود نیز کار را بر امام سجاد سخت کرد.

 


[ چهارشنبه 95/7/7 ] [ 7:0 عصر ] [ کارگروه عترت ] [ نظرات () ]
.: Weblog Themes By WeblogSkin :.
درباره وبلاگ

همه اعضای مزرعه ایمانی وعلمی بایستی به تعمیق اعتقادات خود بپردازند و سیر مطالعاتی عمومی همه اعضا باید در بردارنده مطالعات معرفتی باشد. بر همین اساس هر چند خانواده با یکدیگر در طی جلسات هفتگی که با هم دارند قسمتی از معارف را مورد مطالعه و بحث و بررسی قرار داده و همان محتوا را درقالب‌های کودکانه اعم از قصه، بازی و... ریخته و با ارائه صورتجلسات هفتگی در وبلاگ دست آوردهای خود را در اختیار سایر اعضا قرار می‌دهند. پیشنهاد ایشان در زمینه سیر مطالعات معرفتی عمومی همه اعضای مزرعه ایمانی و علمی نیز، ذیل عنوان "سیر مطالعات اعضا" در موضوعات وبلاگ درج شده است. درکنار این سیر مطالعاتی برنامه علمی معارفی ایشان در جلسات هم اندیشی ماهیانه می‌باشد که به بیان نکاتی معارفی و روش تبدیل آن برای نوجوان و کودک می‌پردازند. 2. دومین محور مزرعه، که باز شامل عموم است مطالعه کتب روانشناسی اعم از روانشناسی رشد، روانشناسی اجتماعی، روانشناسی شخصیت و بهداشت روانی با تکیه بر منابع اسلامی است چرا که علم روان شناسی از روش‌های تبدیل محتوای معارف کسب شده بوده و همچنین با توجه به تمرکز این گروه بر روی تربیت توحیدی کودک، اگر قرار باشد تمام دست آوردهایمان را به کودک منتقل کنیم گریزی نیست از اینکه به ابزار شناخت روان او بر اساس سن، جنس و شخصیتش تجهیز شویم. 3. سومین محور مزرعه، تسلط به زبان ارتباط با کودک و در واقع فراگیری شیوه انتقال محتوای معارفی به کودک است که در این میان قصه‌گویی و قصه نویسی نقش بسیار مهمی را بر عهده داشته و شرکت در کارگاه قصه نویسی حضوری یا آنلاین و دست به قلم شدن برای نوشتن قصه‌های کودکانه از ابتدای امر، از فعالیتهای گروه بوده است. • لازم به ذکر است که امر تربیت مقوله وسیعی است و بر ما لازم است که به همه جنبه‌های تربیت کودک اعم از تربیت اخلاقی، تربیت هیجانی، مهارت‌ها، انس با قرآن و اهل بیت (علیهم السلام) و ... به عنوان قسمتی از روند تربیت کودکان توجه ویژه داشته و عنایت به بخشی ما را به غفلت در بخشی دیگر دچار نکند پس تمام این موارد نیز در دستور کار مزرعه ایمانی و علمی جهت پرداختن به آن قرار دارد که هر چند وقت یکبار، فعالیت علمی و عملی بر روی یک یا چند اصل به عنوان چشم انداز آن مقطع، مورد توجه قرار می گیرد."
لینک های مفید
صفحات دیگر
امکانات وب


بازدید امروز: 65
بازدید دیروز: 25
کل بازدیدها: 337821