سفارش تبلیغ
صبا ویژن

 
قالب وبلاگ
لینک های مفید

       بسمه تعالی

           

نام کارگروه :               متن جلسات                                              تاریخ:    09/09/1395

مطلب مورد بحث:(منبع بحث،تعداد صفحات)         :          تفسیر نور، جلسه 9 هم اندیشی

خلاصه مباحثه علمی:

تفسیر آیات 58 الی 60 سوره مبارکه مریم:

-بهترین مصداق برگزیدگان الهى که سجده‏هاى طولانى همراه با اشک داشته‏اند، پیامبر     اسلام و اهل‏بیت معصومش‏علیهم السلام بوده‏اند    . 

-هدف همه‏ى انبیا یکى است.   
 
ُنعِم حقیقى،خداوند است.
 
-والدین و نیاکان، از نظر وراثت در تربیت نسلمؤثّرند.
 
-گریه در سجده آن قدر ارزشمند است که خداوند از اهلآن تجلیل کرده است. -گریه وزارى به درگاه الهى، نشانه‏ىرشد، شناخت، توفیق و برگزیدگى است.

 َلَف»، فرزند صالح را گویند و «خَلْف» فرزند ناصالح است.

 -ضایع کردن نماز، غیر از نخواندن و ترک آن است. کسى که نماز مى‏خواند، ولى بدونرعایت شرایط آن یا با تأخیر، چنین کسى نماز را ضایع کرده و آن را سبک شمردهاست
-در روایتى مى‏خوانیم: همین که حضرت رسول‏صلى الله علیه وآله این آیه راتلاوت مى‏فرمودند، منقلب شده، فرمودند: بعد از 60 سال، گروهى نماز را ضایع خواهندکرد.
اگر این سخن در اوایل سال اوّل هجرى گفته شده باشد، سال 60 همان سالشهادت امام حسین علیه السلام و سال به قدرت رسیدن یزید است.

آیات توبه در قرآن مرور شد.

-گاهى فرزندان ونسل آینده، زحمت‏هاى پدران را تباه مى‏کنند. (گاهى از خوبان، نسل نااهل پیدا مى‏شود) «خَلْف اضاعوا الصلوة»

 -نماز محور دین است. (براى نشان دادن چهره‏ى نسلى به نسل دیگر، ضایع کردن نماز آنان را نشان مى‏دهد) «فخلف خَلْف اضاعوا الصلوة»

 -نماز، سدّى است میان انسان و شهوت‏ها و اگر این سدّ شکسته شود، پیروى از شهوت‏ها براى انسان آسان مى‏شود

-رونق یافتن شهوات، غىّ و گمراهى است.

-سرنوشت ملت‏ها به دست خود آنهاست «اضاعوا... یلقون... الاّ من تاب...»

 -توبه، یک تحول است نه تظاهر.

- شرط رستگارى و ورود به بهشت، توبه وایمان و عمل صالح است.

تدبر آیات 61 الی 63:

-اشاره به رحمت خداوند و عدم استفاده از وازه الله قابل تامل است.

-آیه ی 62 آیه ای است که اطباس سنتی برای توجیه دو وعده ی غذایی از آن استفاده می کنند.

-رزق معنای وسیعی دارد و فقط شامل خوردن نمی شود.

-منظور از تعبیر صبح و شب شاید همواره باشد.

-تقوا شرط رستگاری است.

مباحثه ی علمی حول موضوع قرنطینه کردن:

طرح سوال: آیا قرنطینه کردن در کل اشتباه است یا خیر؟!

باسخ: قرنطینه کردن مناسک عبادی و.. اشتباه است ولی ما گاهی مجبور به محدود کردن ها و قرنطینه کردن خواهیم بود.(برنامه های تلویزیونی، بازی ها و...)


[ چهارشنبه 95/9/10 ] [ 8:0 عصر ] [ کارگروه متن جلسات ] [ نظرات () ]
.: Weblog Themes By WeblogSkin :.
درباره وبلاگ

همه اعضای مزرعه ایمانی وعلمی بایستی به تعمیق اعتقادات خود بپردازند و سیر مطالعاتی عمومی همه اعضا باید در بردارنده مطالعات معرفتی باشد. بر همین اساس هر چند خانواده با یکدیگر در طی جلسات هفتگی که با هم دارند قسمتی از معارف را مورد مطالعه و بحث و بررسی قرار داده و همان محتوا را درقالب‌های کودکانه اعم از قصه، بازی و... ریخته و با ارائه صورتجلسات هفتگی در وبلاگ دست آوردهای خود را در اختیار سایر اعضا قرار می‌دهند. پیشنهاد ایشان در زمینه سیر مطالعات معرفتی عمومی همه اعضای مزرعه ایمانی و علمی نیز، ذیل عنوان "سیر مطالعات اعضا" در موضوعات وبلاگ درج شده است. درکنار این سیر مطالعاتی برنامه علمی معارفی ایشان در جلسات هم اندیشی ماهیانه می‌باشد که به بیان نکاتی معارفی و روش تبدیل آن برای نوجوان و کودک می‌پردازند. 2. دومین محور مزرعه، که باز شامل عموم است مطالعه کتب روانشناسی اعم از روانشناسی رشد، روانشناسی اجتماعی، روانشناسی شخصیت و بهداشت روانی با تکیه بر منابع اسلامی است چرا که علم روان شناسی از روش‌های تبدیل محتوای معارف کسب شده بوده و همچنین با توجه به تمرکز این گروه بر روی تربیت توحیدی کودک، اگر قرار باشد تمام دست آوردهایمان را به کودک منتقل کنیم گریزی نیست از اینکه به ابزار شناخت روان او بر اساس سن، جنس و شخصیتش تجهیز شویم. 3. سومین محور مزرعه، تسلط به زبان ارتباط با کودک و در واقع فراگیری شیوه انتقال محتوای معارفی به کودک است که در این میان قصه‌گویی و قصه نویسی نقش بسیار مهمی را بر عهده داشته و شرکت در کارگاه قصه نویسی حضوری یا آنلاین و دست به قلم شدن برای نوشتن قصه‌های کودکانه از ابتدای امر، از فعالیتهای گروه بوده است. • لازم به ذکر است که امر تربیت مقوله وسیعی است و بر ما لازم است که به همه جنبه‌های تربیت کودک اعم از تربیت اخلاقی، تربیت هیجانی، مهارت‌ها، انس با قرآن و اهل بیت (علیهم السلام) و ... به عنوان قسمتی از روند تربیت کودکان توجه ویژه داشته و عنایت به بخشی ما را به غفلت در بخشی دیگر دچار نکند پس تمام این موارد نیز در دستور کار مزرعه ایمانی و علمی جهت پرداختن به آن قرار دارد که هر چند وقت یکبار، فعالیت علمی و عملی بر روی یک یا چند اصل به عنوان چشم انداز آن مقطع، مورد توجه قرار می گیرد."
لینک های مفید
صفحات دیگر
امکانات وب


بازدید امروز: 237
بازدید دیروز: 25
کل بازدیدها: 337993