سفارش تبلیغ
صبا ویژن

 
قالب وبلاگ
لینک های مفید

بسمه تعالی

                                                                                                              

نام کارگروه :             متن جلسات                                        تاریخ:     23/09/1395

مطلب مورد بحث:(منبع بحث،تعداد صفحات): جلسه نهم هم اندیشی، تفسیر نور

خلاصه مباحثه علمی:

ارائه تفسیر آیات 64 و 65 سوره ی مبارکه مریم:

- در تفاسیر فخررازى، طبرى وتبیان مى‏خوانیم: مدّتى وحى از پیامبر اکرم‏صلى الله علیه وآله قطع شد و این، سبب نگرانى پیامبر وطعنه‏ى مخالفان گردید. آیه نازل شد: پروردگارت فراموشکار نیست. «ماکان ربّک نسیّا» نظیر آیه‏ى «ما وَدّعک ربّک و ما قَلى    »( 

     - نزول قرآن، تدریجى و بر اساس فرمان خداست. «و ما نتنزّل الاّ بامر ربّک    »

         - فرشتگان تسلیم امر خداوند هستند. «و ما نتنزّل الاّ بامر ربّک    »

 

- مالک حقیقى همه چیز اوست. «له»

- تأخیر وحى به امر خداوند بود، نه اینکه او فراموش کرده باشد.(118) «ما کان ربّک نسیّا»

- براى کلمه‏ى «سمىّ» چند معنا ذکر شده است: شریک، همانند، همنام و فرزند.

- کلمه «ربّک» در آیه قبل و کلمه «ربّ السموات و الارض» در این آیه نشان وحدت مدیریّت در اداره زندگى بشر با تمام هستى است.

- عبادت، تنها ذکر خداوند و نماز نیست، زیرا این گونه عبادت‏ها مشکلى ندارد تا به صبر و مقاومت نیازمند باشد. پس مراد از «فاعبده و اصطبر» عبادتى است که انسان را دچار تضادها، طاغوت‏ها ومشکلات فراوان مى‏کند وبخاطر همین، نیازمند صبر واستقامت است.

- در روایتى از حضرت على‏علیه السلام مى‏خوانیم که درباره معناى «هل تعلم له سمیّا» فرمودند: هیچ کس به نام اللّه نامیده نشده است.

- عبادت، صبر لازم دارد. «فاعبده واصطبر» (عبادت، یک نوع مبارزه با هوس‏ها و طاغوت‏هاست که صبر مى‏خواهد.)

 - خداوند تورا فراموش نکرده است، پس تو نیز او را فراموش نکن.

تدبر در آیات 66 و 67 سوره مبارکه مریم:

-فعل مضارع یقول نشان می دهد این گفته ی انسان استمرار دارد و احتمالا هم برای یک انسان در طول یک دوران اتفاق می افتد و هم برای انسان های مختلف در زمان ها و دوران های متفاوت.

- یقول و یذکر نشان می دهد برای فرار از غفلت ذکر مستمر نیاز است.

 در باب تشویق ها و تنبیه ها مصادیقی مطرح شد و تصمیم بر این شد در جلسه ی بعد اصول کلی حاکم بر تشویق ها و تنبیه ها بررسی گردد.

 

 

 

 


[ پنج شنبه 95/9/25 ] [ 8:0 صبح ] [ کارگروه متن جلسات ] [ نظرات () ]
.: Weblog Themes By WeblogSkin :.
درباره وبلاگ

همه اعضای مزرعه ایمانی وعلمی بایستی به تعمیق اعتقادات خود بپردازند و سیر مطالعاتی عمومی همه اعضا باید در بردارنده مطالعات معرفتی باشد. بر همین اساس هر چند خانواده با یکدیگر در طی جلسات هفتگی که با هم دارند قسمتی از معارف را مورد مطالعه و بحث و بررسی قرار داده و همان محتوا را درقالب‌های کودکانه اعم از قصه، بازی و... ریخته و با ارائه صورتجلسات هفتگی در وبلاگ دست آوردهای خود را در اختیار سایر اعضا قرار می‌دهند. پیشنهاد ایشان در زمینه سیر مطالعات معرفتی عمومی همه اعضای مزرعه ایمانی و علمی نیز، ذیل عنوان "سیر مطالعات اعضا" در موضوعات وبلاگ درج شده است. درکنار این سیر مطالعاتی برنامه علمی معارفی ایشان در جلسات هم اندیشی ماهیانه می‌باشد که به بیان نکاتی معارفی و روش تبدیل آن برای نوجوان و کودک می‌پردازند. 2. دومین محور مزرعه، که باز شامل عموم است مطالعه کتب روانشناسی اعم از روانشناسی رشد، روانشناسی اجتماعی، روانشناسی شخصیت و بهداشت روانی با تکیه بر منابع اسلامی است چرا که علم روان شناسی از روش‌های تبدیل محتوای معارف کسب شده بوده و همچنین با توجه به تمرکز این گروه بر روی تربیت توحیدی کودک، اگر قرار باشد تمام دست آوردهایمان را به کودک منتقل کنیم گریزی نیست از اینکه به ابزار شناخت روان او بر اساس سن، جنس و شخصیتش تجهیز شویم. 3. سومین محور مزرعه، تسلط به زبان ارتباط با کودک و در واقع فراگیری شیوه انتقال محتوای معارفی به کودک است که در این میان قصه‌گویی و قصه نویسی نقش بسیار مهمی را بر عهده داشته و شرکت در کارگاه قصه نویسی حضوری یا آنلاین و دست به قلم شدن برای نوشتن قصه‌های کودکانه از ابتدای امر، از فعالیتهای گروه بوده است. • لازم به ذکر است که امر تربیت مقوله وسیعی است و بر ما لازم است که به همه جنبه‌های تربیت کودک اعم از تربیت اخلاقی، تربیت هیجانی، مهارت‌ها، انس با قرآن و اهل بیت (علیهم السلام) و ... به عنوان قسمتی از روند تربیت کودکان توجه ویژه داشته و عنایت به بخشی ما را به غفلت در بخشی دیگر دچار نکند پس تمام این موارد نیز در دستور کار مزرعه ایمانی و علمی جهت پرداختن به آن قرار دارد که هر چند وقت یکبار، فعالیت علمی و عملی بر روی یک یا چند اصل به عنوان چشم انداز آن مقطع، مورد توجه قرار می گیرد."
لینک های مفید
صفحات دیگر
امکانات وب


بازدید امروز: 302
بازدید دیروز: 25
کل بازدیدها: 338058