سفارش تبلیغ
صبا ویژن

 
قالب وبلاگ
لینک های مفید

خلاصه مباحثه علمی:

 

پرسش: در جزوه آمده است: «می‌بینم که انگار فقط من _ به عنوان یک انسان_قدرت تفکر دارم  .این تفکر برای چه به من داده شده؟ تا عظمت او را ببینم و او را تعظیم کنم، پس او مرا دوست داشته و من حبیب او هستم....» چطور می توان از عظمت به حب رسید و این را در کودک نهادینه کرد؟

 

نام کارگروه: نهج البلاغه     تاریخ: 15/9/95

مطالب مورد بحث:

ادامه جلسه 10 هم اندیشی

کتاب انسان 250 ساله

حکمت 22 و 23 نهج البلاغه

خلاصه مباحثه علمی:

پرسش: در جزوه آمده است: «می‌بینم که انگار فقط من _ به عنوان یک انسان_قدرت تفکر دارم.این تفکر برای چه به من داده شده؟تا عظمت او را ببینم و او را تعظیم کنم، پس او مرا دوست داشته و من حبیب او هستم....» چطور می توان از عظمت به حب رسید و این را در کودک نهادینه کرد؟

پاسخ: دانشمندان هم عظمت خلقت را می بینند اما چون تفکر نمی کنند به اثبات وجود خدا و یکتایی او و محبت او نمی رسند

بچه های مسلمان هم کیشه ای آموخته اند که هر عظمت و جمالی را به خدا نسبت دهند

بنابراین، بهترین کار، آن است که ابتدا با تفکر اینها را برای خودمان جا بیندازیم

و در مرحله بعد داستان های فکری که در آنها عظمت نمایی شده بسازیم که در آن داستان ها تفکر باید کودک را به جواب برساند

سایر مطالب:

 حکمت 22 :

 روش گرفتن حق (اخلاقى ، سیاسى)

وَ قَالَ [علیه السلام] لَنَا حَقٌّ فَإِنْ أُعْطِینَاهُ وَ إِلَّا رَکِبْنَا أَعْجَازَ الْإِبِلِ وَ إِنْ طَالَ السُّرَى .


و درود خدا بر او ، فرمود : ما را حقّى است اگر به ما داده شود ، و گرنه بر پشت شتران سوار شویم و براى گرفتن آن برانیم هر چند شب رُوى به طول انجامد.

نکته ها:

مى فرماید: «ما را حقى است که اگر به ما داده شود (آزادیم) وگرنه (همچون اسیران و بردگانى خواهیم بود که) در عقب شتر سوار خواهیم شد، هرچند زمانى طولانى این سیر در تاریکى بگذرد» .

تفسیر دیگر اینکه منظور این است اگر حق ما را به ما ندهند به زحمت و مشقت فراوان خواهیم افتاد همان گونه که شخص ردیف دوم به هنگام سوار شدن بر شتر چنین حالى را خواهد داشت.

تفسیر سوم این که اگر ما به حقمان نرسیم مخالفان ما براى مدتى طولانى ما را به عقب خواهند انداخت و ما هم طبق فرموده پیغمبر اکرم(صلى الله علیه وآله) صبر مى کنیم و براى گرفتن حق خویش دست به شمشیر نخواهیم برد.

هر سه تفسیر اشاره به این نکته است که مخالفان ما افراد بى رحمى هستند که تنها به غصب حق ما قناعت نمى کنند، بلکه اصرار دارند ما را به ذلت و زحمت بیفکنند و هرچه بیشتر رسیدن ما را به حقمان تأخیر بیندازند.

?? @tafakor_dar_nahjolbalagheh

* ما می رویم که حق را بگیریم هر چند با سختی ... هر چند با تأخیر و طولانی مدت... و هر چند در سکوت و صبر


[ دوشنبه 95/9/15 ] [ 6:0 عصر ] [ کارگروه نهج البلاغه ] [ نظرات () ]
.: Weblog Themes By WeblogSkin :.
درباره وبلاگ

همه اعضای مزرعه ایمانی وعلمی بایستی به تعمیق اعتقادات خود بپردازند و سیر مطالعاتی عمومی همه اعضا باید در بردارنده مطالعات معرفتی باشد. بر همین اساس هر چند خانواده با یکدیگر در طی جلسات هفتگی که با هم دارند قسمتی از معارف را مورد مطالعه و بحث و بررسی قرار داده و همان محتوا را درقالب‌های کودکانه اعم از قصه، بازی و... ریخته و با ارائه صورتجلسات هفتگی در وبلاگ دست آوردهای خود را در اختیار سایر اعضا قرار می‌دهند. پیشنهاد ایشان در زمینه سیر مطالعات معرفتی عمومی همه اعضای مزرعه ایمانی و علمی نیز، ذیل عنوان "سیر مطالعات اعضا" در موضوعات وبلاگ درج شده است. درکنار این سیر مطالعاتی برنامه علمی معارفی ایشان در جلسات هم اندیشی ماهیانه می‌باشد که به بیان نکاتی معارفی و روش تبدیل آن برای نوجوان و کودک می‌پردازند. 2. دومین محور مزرعه، که باز شامل عموم است مطالعه کتب روانشناسی اعم از روانشناسی رشد، روانشناسی اجتماعی، روانشناسی شخصیت و بهداشت روانی با تکیه بر منابع اسلامی است چرا که علم روان شناسی از روش‌های تبدیل محتوای معارف کسب شده بوده و همچنین با توجه به تمرکز این گروه بر روی تربیت توحیدی کودک، اگر قرار باشد تمام دست آوردهایمان را به کودک منتقل کنیم گریزی نیست از اینکه به ابزار شناخت روان او بر اساس سن، جنس و شخصیتش تجهیز شویم. 3. سومین محور مزرعه، تسلط به زبان ارتباط با کودک و در واقع فراگیری شیوه انتقال محتوای معارفی به کودک است که در این میان قصه‌گویی و قصه نویسی نقش بسیار مهمی را بر عهده داشته و شرکت در کارگاه قصه نویسی حضوری یا آنلاین و دست به قلم شدن برای نوشتن قصه‌های کودکانه از ابتدای امر، از فعالیتهای گروه بوده است. • لازم به ذکر است که امر تربیت مقوله وسیعی است و بر ما لازم است که به همه جنبه‌های تربیت کودک اعم از تربیت اخلاقی، تربیت هیجانی، مهارت‌ها، انس با قرآن و اهل بیت (علیهم السلام) و ... به عنوان قسمتی از روند تربیت کودکان توجه ویژه داشته و عنایت به بخشی ما را به غفلت در بخشی دیگر دچار نکند پس تمام این موارد نیز در دستور کار مزرعه ایمانی و علمی جهت پرداختن به آن قرار دارد که هر چند وقت یکبار، فعالیت علمی و عملی بر روی یک یا چند اصل به عنوان چشم انداز آن مقطع، مورد توجه قرار می گیرد."
لینک های مفید
صفحات دیگر
امکانات وب


بازدید امروز: 211
بازدید دیروز: 25
کل بازدیدها: 337967