سفارش تبلیغ
صبا ویژن

 
قالب وبلاگ
لینک های مفید

 

خلاصه مباحثه علمی:

کتاب انسان 250 ساله: (فصل تشکیلات پنهان امام صادق علیه السلام):

تشکیلات به معنای جمعیتی از مردم بوده که با هدفی مشترک، کارها و وظایف گوناگونی را در رابطه با یک مرکز و یک قلب تپنده و مغز فرمانده انجام می داده و میان خود نوعی روابط و نیز احساسات نزدیک و خویشاوندانه می داشته اند.

نکته: در حال حاضر، در تربیت فرزند نباید تنها به فکر تربیت صحیح فرزندان خود بود؛ باید تشکیلات و جمع مزرعه علمی ایمانی را که به لطف الهی چند سال است تشکیل شده ؛ جدی بگیریم و دست به دست هم دهیم تا ان شاءالله سربازان خوبی برای حضرت بقی? الله عجل الله تعالی فرجه تربیت نماییم.

 

نام کارگروه: نهج البلاغه     تاریخ: 14/12/95

مطالب مورد بحث:

مروری بر جلسه 4

نهج البلاغه هم حکمت 31

ادامه کتاب انسان 250 ساله

 

خلاصه مباحثه علمی:

کتاب انسان 250 ساله: (فصل تشکیلات پنهان امام صادق علیه السلام):

تشکیلات به معنای جمعیتی از مردم بوده که با هدفی مشترک، کارها و وظایف گوناگونی را در رابطه با یک مرکز و یک قلب تپنده و مغز فرمانده انجام می داده و میان خود نوعی روابط و نیز احساسات نزدیک و خویشاوندانه می داشته اند.

نکته: در حال حاضر، در تربیت فرزند نباید تنها به فکر تربیت صحیح فرزندان خود بود؛ باید تشکیلات و جمع خود را که به لطف الهی چند سال است تشکیل شده ؛ جدی بگیریم و دست به دست هم دهیم تا ان شاءالله سربازان خوبی برای حضرت بقی? الله عجل الله تعالی فرجه تربیت نماییم.

 

پرسش: عده ای می گویند شهدا در زمانی تربیت شدند که فسق و فجور علنی تر از امروز بود و مادران و پدران آنها اینقدر که شما دغدغه تربیتی دارید نداشتند....

پاسخ:  آن روز آنها نه ماهواره داشتند نا اینترنت نه موبایل نه پویا و کارتون هایی که اعتقادات آنها را زیر سوال ببرد .. فسق و فجور محدود با مراکز خاصی بود که با مراقبت از کودکان برای نرفتن و ندیدن آن صحنه ها، وکنترل تلویزیون آن هم در صورت موجود بودن در خانه مراقبت خاص دیگری لازم نبود...

در ثانی اگر همه چیز به محیط اجتماع و مراقبت پدر و مادرها بود، پس چرا شهدا آسمانی شدند اما برخی از خواهران و برادران شهدا که در همان خانواده و اجتماع بزرگ شدند دچار انحراف شدند؟....

 

سایر مطالب:

 

ادامه حکمت 31:

شناخت پایه هاى ایمان : ایمان بر چهار پایه استوار است : صبر ، یقین ، عدل و جهاد

 

یقین نیز بر چهار پایه استوار است : بینش زیرکانه ، دریافت حکیمانة واقعیت ها ، پند گرفتن از حوادث روزگار ، و پیمودن راه درست پیشینیان . پس آن کس که هوشمندانه به واقعیت ها نگریست ، حکمت را آشکارا بیند ، و آن که حکمت را آشکارا دید ، عبرت آموزى را شناسد ، و آن که عبرت آموزى شناخت گویا چنان است که با گذشتگان مى زیسته است

 

نکته ها:

*ممکن است این چهار شاخه اشاره به چهار رشته از علوم انسانى باشد: نخست علوم تجربى است و دوم علوم نظرى است، سوم علومى است که از تاریخ نصیب انسان مى شود و مایه عبرت اوست و چهارم علوم نقلى است که از سنن پیشنیان به دست مى آید. هنگامى که انسان این چهار رشته علمى را پیگیرى کند و از آنها بهره کافى ببرد به مقام یقین مى رسد.

*از آنچه گفته شد روشن مى شود که یک پایه مهم ایمان، بر یقینِ حاصل از علم استوار است; علومى که از مبدأهاى متعدد سرچشمه مى گیرد و روح را سیراب مى کند و اعتقادِ انسان را به مبدأ و معاد محکم مى سازد و آثارش در اخلاق و عمل ظاهر مى گردد.

 

 


[ شنبه 95/12/14 ] [ 7:0 عصر ] [ کارگروه نهج البلاغه ] [ نظرات () ]
.: Weblog Themes By WeblogSkin :.
درباره وبلاگ

همه اعضای مزرعه ایمانی وعلمی بایستی به تعمیق اعتقادات خود بپردازند و سیر مطالعاتی عمومی همه اعضا باید در بردارنده مطالعات معرفتی باشد. بر همین اساس هر چند خانواده با یکدیگر در طی جلسات هفتگی که با هم دارند قسمتی از معارف را مورد مطالعه و بحث و بررسی قرار داده و همان محتوا را درقالب‌های کودکانه اعم از قصه، بازی و... ریخته و با ارائه صورتجلسات هفتگی در وبلاگ دست آوردهای خود را در اختیار سایر اعضا قرار می‌دهند. پیشنهاد ایشان در زمینه سیر مطالعات معرفتی عمومی همه اعضای مزرعه ایمانی و علمی نیز، ذیل عنوان "سیر مطالعات اعضا" در موضوعات وبلاگ درج شده است. درکنار این سیر مطالعاتی برنامه علمی معارفی ایشان در جلسات هم اندیشی ماهیانه می‌باشد که به بیان نکاتی معارفی و روش تبدیل آن برای نوجوان و کودک می‌پردازند. 2. دومین محور مزرعه، که باز شامل عموم است مطالعه کتب روانشناسی اعم از روانشناسی رشد، روانشناسی اجتماعی، روانشناسی شخصیت و بهداشت روانی با تکیه بر منابع اسلامی است چرا که علم روان شناسی از روش‌های تبدیل محتوای معارف کسب شده بوده و همچنین با توجه به تمرکز این گروه بر روی تربیت توحیدی کودک، اگر قرار باشد تمام دست آوردهایمان را به کودک منتقل کنیم گریزی نیست از اینکه به ابزار شناخت روان او بر اساس سن، جنس و شخصیتش تجهیز شویم. 3. سومین محور مزرعه، تسلط به زبان ارتباط با کودک و در واقع فراگیری شیوه انتقال محتوای معارفی به کودک است که در این میان قصه‌گویی و قصه نویسی نقش بسیار مهمی را بر عهده داشته و شرکت در کارگاه قصه نویسی حضوری یا آنلاین و دست به قلم شدن برای نوشتن قصه‌های کودکانه از ابتدای امر، از فعالیتهای گروه بوده است. • لازم به ذکر است که امر تربیت مقوله وسیعی است و بر ما لازم است که به همه جنبه‌های تربیت کودک اعم از تربیت اخلاقی، تربیت هیجانی، مهارت‌ها، انس با قرآن و اهل بیت (علیهم السلام) و ... به عنوان قسمتی از روند تربیت کودکان توجه ویژه داشته و عنایت به بخشی ما را به غفلت در بخشی دیگر دچار نکند پس تمام این موارد نیز در دستور کار مزرعه ایمانی و علمی جهت پرداختن به آن قرار دارد که هر چند وقت یکبار، فعالیت علمی و عملی بر روی یک یا چند اصل به عنوان چشم انداز آن مقطع، مورد توجه قرار می گیرد."
لینک های مفید
صفحات دیگر
امکانات وب


بازدید امروز: 218
بازدید دیروز: 25
کل بازدیدها: 337974