سفارش تبلیغ
صبا ویژن

 
قالب وبلاگ
لینک های مفید

 

گزارش جلسه ی بانوان 30 دی ماه 

 اولین موضوع مورد بحث این مسئله بود که:

ما از ابتدای زندگی بچه ها را با اهل بیت آشنا می کنیم.از کی و به چه نحوی باید کودکان را با قرآن آشنا کرد؟!اساسا ما چطور باید قرآن را به کودک معرفی کنیم؟یکی از راهها تعریف کردن قصه های قرآنی است از کی و کدام قصه ها را می توان برای کودکان تعریف کرد؟

 

بعد از مباحثه نتایج زیر حاصل گردید:


-هدف انس با قرآن است.

-شیوه های انس با قرآن از سیره ی اهل بیت قابل استخراج است.

-برای رده سنی زیر 7 سال شیوه در قالب بازی و قصه است.

-برای آشنایی با قرآن در درجه اول دیدگاه پدر و مادر و میزان انسشان به قرآن اهمیت دارد.

- والدین بایستی به این باور برسند که قرآن دوای هر دردی و نسخه ای است که در تمام پیش آمد های زندگی باید به آن مراجعه گردد تا این دیدگاه به کودک منتقل گردد.

- اگر هر فردی خود را مخاطب قرآن قرار دهد و این دیدگاه را داشته باشد که قرآن برای شخص او نازل شده اثر بخشی بیشتری خواهد داشت.

 

سپس تجربیات اعضا در راستای انس و آشنایی کودکانشان با قرآن بیان گردید:

-قرائت مادر در دوران بارداری و شیردهی

-خواندن قرآن همراه با بازی

-آهنگین خواندن قرآن

-تعریف داستان سوره های کوچک قرآن مثل سوره ی مبارکه ی فیل

-به کودک بگوییم دوست داری نامه داشته باشی؟ و بعد از او بخواهیم نیت کند و قرآن را به نیت تربیتش باز می کنیم و معنای آیات را خطاب به خود کودک در حد فهمش میخوانیم.

-در زندگی روزمره در کنار بازی، تفریح و... به اقتضای شرایط آیات مرتبط خوانده شود.

-استفاده از قصه های قرآنی برای کودکان

- شروع حفظ از سوره های کوچک قرآن

 

متاسفانه فرصت مباحثه حول قصه های قرآنی دست نداد.

با توجه به سوالات متعدد، ابهام ها و اختلاف در شیوه ی تربیت قرآنی تصمیم گرفته شد کارگروهی با همین محور شکل گرفته تا بحث های علمی چکش کاری شود و یک شیوه نامه از آن استخراج گردد. ان شاالله سرکار خانم سمیع عادل به صورت ویژه پیگیر این موضوع خواهند بود.

ان شاالله این جلسه بابی را برای تفکر بیشتر مادران در این زمینه باز کرده باشد.

 

??بررسی سوال پسر 8 ساله " خدا دنیا رو از کجا آورده؟ " دومین موضوع دستور جلسه ی بانوان بود. این بار به شیوه ای متفاوت به سوال کودک نگاه کردیم و سعی کردیم کمی به این سوال بیندیشیم که

ابتدای عالم کجاست و خدای متعال چگونه آن را آفریده؟!

 

دو پیشنهاد برای پاسخ گویی به کودک داده شد:

 

-اگر خلقت دنیا از جنبه ی قدرت خداوند برای کودک سوال است می توان این قدرت را در جوانه زدن یک دانه از دل خاک هم به او نشان داد.

 اگر کودک هشت ساله رو متوجه عظمت دنیایی که در آن زندگی می کند؛ کنیم و بتوانیم او را در مسیر تحیر یاری کنیم بخش بزرگی از مسئله حل می شود.

 

-کودک هشت ساله به این رشد رسیده است که با او این تمرین را انجام دهیم: به طور مثال بگوییم یک دریا را تصور کن و بعد یک کشتی و بعد ... وقتی تصویری در ذهنش شکل گرفت بگوییم همه ی آن ها را از بین ببر

سپس بگوییم همان طور که شما در خیال به محض اراده چیزی را تصور میکنی خداوند به محض اراده چیزی خلق می کند.

 

در انتها برای تامل بیشتر مادران بخشی از خطبه ی اول نهج البلاغه خوانده شد.

ان شاالله همگی به این خطبه ی شریف مراجعه کنیم و در آن تامل نماییم

 


[ دوشنبه 95/11/4 ] [ 1:0 عصر ] [ مدیر جلسات بانوان ] [ نظرات () ]
.: Weblog Themes By WeblogSkin :.
درباره وبلاگ

همه اعضای مزرعه ایمانی وعلمی بایستی به تعمیق اعتقادات خود بپردازند و سیر مطالعاتی عمومی همه اعضا باید در بردارنده مطالعات معرفتی باشد. بر همین اساس هر چند خانواده با یکدیگر در طی جلسات هفتگی که با هم دارند قسمتی از معارف را مورد مطالعه و بحث و بررسی قرار داده و همان محتوا را درقالب‌های کودکانه اعم از قصه، بازی و... ریخته و با ارائه صورتجلسات هفتگی در وبلاگ دست آوردهای خود را در اختیار سایر اعضا قرار می‌دهند. پیشنهاد ایشان در زمینه سیر مطالعات معرفتی عمومی همه اعضای مزرعه ایمانی و علمی نیز، ذیل عنوان "سیر مطالعات اعضا" در موضوعات وبلاگ درج شده است. درکنار این سیر مطالعاتی برنامه علمی معارفی ایشان در جلسات هم اندیشی ماهیانه می‌باشد که به بیان نکاتی معارفی و روش تبدیل آن برای نوجوان و کودک می‌پردازند. 2. دومین محور مزرعه، که باز شامل عموم است مطالعه کتب روانشناسی اعم از روانشناسی رشد، روانشناسی اجتماعی، روانشناسی شخصیت و بهداشت روانی با تکیه بر منابع اسلامی است چرا که علم روان شناسی از روش‌های تبدیل محتوای معارف کسب شده بوده و همچنین با توجه به تمرکز این گروه بر روی تربیت توحیدی کودک، اگر قرار باشد تمام دست آوردهایمان را به کودک منتقل کنیم گریزی نیست از اینکه به ابزار شناخت روان او بر اساس سن، جنس و شخصیتش تجهیز شویم. 3. سومین محور مزرعه، تسلط به زبان ارتباط با کودک و در واقع فراگیری شیوه انتقال محتوای معارفی به کودک است که در این میان قصه‌گویی و قصه نویسی نقش بسیار مهمی را بر عهده داشته و شرکت در کارگاه قصه نویسی حضوری یا آنلاین و دست به قلم شدن برای نوشتن قصه‌های کودکانه از ابتدای امر، از فعالیتهای گروه بوده است. • لازم به ذکر است که امر تربیت مقوله وسیعی است و بر ما لازم است که به همه جنبه‌های تربیت کودک اعم از تربیت اخلاقی، تربیت هیجانی، مهارت‌ها، انس با قرآن و اهل بیت (علیهم السلام) و ... به عنوان قسمتی از روند تربیت کودکان توجه ویژه داشته و عنایت به بخشی ما را به غفلت در بخشی دیگر دچار نکند پس تمام این موارد نیز در دستور کار مزرعه ایمانی و علمی جهت پرداختن به آن قرار دارد که هر چند وقت یکبار، فعالیت علمی و عملی بر روی یک یا چند اصل به عنوان چشم انداز آن مقطع، مورد توجه قرار می گیرد."
لینک های مفید
صفحات دیگر
امکانات وب


بازدید امروز: 1
بازدید دیروز: 25
کل بازدیدها: 338357