سفارش تبلیغ
صبا ویژن

 
قالب وبلاگ
لینک های مفید

بسمه تعالی 

فرم صورت جلسه کارگروه ها

 

 

نام کارگروه :  عترت                                                                                       تاریخ:    9/9/95

مطلب مورد بحث:(منبع بحث،تعداد صفحات):طرح کلی،جلسه دوم.مبانی نظری نبوت و امامت استاد طاهر زاده:ص46تا55

خلاصه مباحثه علمی:آیه ی 4 سوره ی مبارکه انفال به بیان صفات و شرایط انسان مومن میپردازد و میفرماید مومنین کسانی هستند که1- وقتی عظمت خداوند و حقارت خود را میبینند از مقام اللهی میترسند که در  نتیجه ی آن اطاعت از خداوند حاصل میشود.2-هنگامی که آیات اللهی بر آنها خوانده میشود در آیات تفکر میکنند که نتیجتا  به ایمان آنها اضافه میشود و این ازدیاد ایمان مسلما با افزایش عمل و تعهد بیشتر انسان مومن همراه است.3-در همه حال به خداوند توکل میکنند که این توکل یک عامل انگیزه بخش برای انجام وظیفه است.4-اقامه کنندگان نماز هستند یعنی جامعه را نماز خوان میکنند و جامعه ای که نماز خوان شد دایما به یاد خدا و دراه خدا گام برمیدارد.5-از آنچه روزی شان میشود انفاق میکنند یعنی ...با مال،جان،آبرو،فرزند،توان جسمی و فکری خود خلاها و نیازهای موجود در جامعه را پر میکنند.

خلاصه ی کتاب مبانی:

با توجه به ضرورت عصمت انبیاءعلیهم السلام در این قسمت به برخی از شبهات وارده براین موضوع اشاره شد و در ادامه سایر صفات انباء که از جمله ی آن میتوان به:1-کمال عقل و فهم،قوت رای و نظر،ذکاوت،عدم نقص جسمانی،اصالت خانوادگی،خوش خلقی،متانت شخصیت اجتماعی،فاکاری و تحمل سختی ها،داشتن علم لدنی،اخلاص در عمل و عدالت خواهی اشاره کرد،ذکر گردید.

در پایان نیز به یکی از مهمترین صفات انبیا که آوردن معجزه بود اشاره شد.

آنچه در باب معجزه ذکر آن لازم به نظر میرسد این است که:1-معجزه امری است خارق العاده که به دست نبی و با قدرت اللهی در جهت اثبات صدق نبی صورت میگیرد و با تحدی طلبی(مبارز طلبی)همراه است تا در زمره ی کرامات اولیاءقرار نگیرد.2-معجزه نفی علت نیست بلکه حضور علت متعالی و برین در صحنه است.3-معجزه از سنخ علم نیست بلکه از جنس قدرت است.قدرت و اراده ی نبی در طول قدرت اللهی قرار میگیرد و معجزه رخ میدهد کاری که تنها در حد خالق هستی است نه بقیه ی افراد.4-معجزه تصرف در واقعیات است(مقام کن فیکون)در حالی که چشم بندی ها به واسطه ی ایجاد خطا در حس بیننده رخ میدهد.


[ دوشنبه 95/9/8 ] [ 9:0 صبح ] [ کارگروه عترت ] [ نظرات () ]
.: Weblog Themes By WeblogSkin :.
درباره وبلاگ

همه اعضای مزرعه ایمانی وعلمی بایستی به تعمیق اعتقادات خود بپردازند و سیر مطالعاتی عمومی همه اعضا باید در بردارنده مطالعات معرفتی باشد. بر همین اساس هر چند خانواده با یکدیگر در طی جلسات هفتگی که با هم دارند قسمتی از معارف را مورد مطالعه و بحث و بررسی قرار داده و همان محتوا را درقالب‌های کودکانه اعم از قصه، بازی و... ریخته و با ارائه صورتجلسات هفتگی در وبلاگ دست آوردهای خود را در اختیار سایر اعضا قرار می‌دهند. پیشنهاد ایشان در زمینه سیر مطالعات معرفتی عمومی همه اعضای مزرعه ایمانی و علمی نیز، ذیل عنوان "سیر مطالعات اعضا" در موضوعات وبلاگ درج شده است. درکنار این سیر مطالعاتی برنامه علمی معارفی ایشان در جلسات هم اندیشی ماهیانه می‌باشد که به بیان نکاتی معارفی و روش تبدیل آن برای نوجوان و کودک می‌پردازند. 2. دومین محور مزرعه، که باز شامل عموم است مطالعه کتب روانشناسی اعم از روانشناسی رشد، روانشناسی اجتماعی، روانشناسی شخصیت و بهداشت روانی با تکیه بر منابع اسلامی است چرا که علم روان شناسی از روش‌های تبدیل محتوای معارف کسب شده بوده و همچنین با توجه به تمرکز این گروه بر روی تربیت توحیدی کودک، اگر قرار باشد تمام دست آوردهایمان را به کودک منتقل کنیم گریزی نیست از اینکه به ابزار شناخت روان او بر اساس سن، جنس و شخصیتش تجهیز شویم. 3. سومین محور مزرعه، تسلط به زبان ارتباط با کودک و در واقع فراگیری شیوه انتقال محتوای معارفی به کودک است که در این میان قصه‌گویی و قصه نویسی نقش بسیار مهمی را بر عهده داشته و شرکت در کارگاه قصه نویسی حضوری یا آنلاین و دست به قلم شدن برای نوشتن قصه‌های کودکانه از ابتدای امر، از فعالیتهای گروه بوده است. • لازم به ذکر است که امر تربیت مقوله وسیعی است و بر ما لازم است که به همه جنبه‌های تربیت کودک اعم از تربیت اخلاقی، تربیت هیجانی، مهارت‌ها، انس با قرآن و اهل بیت (علیهم السلام) و ... به عنوان قسمتی از روند تربیت کودکان توجه ویژه داشته و عنایت به بخشی ما را به غفلت در بخشی دیگر دچار نکند پس تمام این موارد نیز در دستور کار مزرعه ایمانی و علمی جهت پرداختن به آن قرار دارد که هر چند وقت یکبار، فعالیت علمی و عملی بر روی یک یا چند اصل به عنوان چشم انداز آن مقطع، مورد توجه قرار می گیرد."
لینک های مفید
صفحات دیگر
امکانات وب


بازدید امروز: 369
بازدید دیروز: 27
کل بازدیدها: 337428