| ||
مباحثه ی این جلسه حول محور طرحواره های غلط آغاز گردید. بحث اصلی در مورد عبارت"خدا رحم کرد" ادامه داشت. نتایج حاصل از مباحثه خدمتتان ارائه می گردد:
??در ابتدا همدردی اتفاق بیفتد ولی دلیل مادی اش ذکر نشود.
??عبارت خدا رحم کرد فی النفسه مشکلی ندارد زیرا این عبارت، عبارتی قرآنی است ولی از آنجایی که "رحم" در فرهنگ ایرانی کمی بار منفی دارد باید این نگرش در کودک تغییر پیدا کرده و معنای واقعی "رحم" که مهربانی خداوند است به کودک منتقل شود. ??عبارت "خدا رحم کرد" فقط در موارد اتفاقات ناخوشایند به کار نرود و در مواقع خوشایند و در زمان های عادی نیز به کار برود؛ به طور مثال وقت نماز بگویم "خدا رحم کرد که نمازم رو به موقع خوندم" یا گاهی در مواقع استفاده از عبارات" خدا را شکر" این عبارت استفاده شود. به طور مثال هنگام در آغوش کشیدن فرزندم بگویم "خدا رحم کرد که شما رو به ما داد"
??در صورتی که نمیخواهیم از این عبارت استفاده کنیم روند زیر در نظر گرفته شود:
1. ابتدا همدردی می کنیم به طور مثال: دردت گرفت؟ دستت درد میکنه؟
2. کمی بعد وقتی از شدت درد کودک کاسته شد اتفاق بالاترش را در نظر می گیریم و می گوییم: خدا را شکر که دستت نشکست و...
نکته1: کلمه ی بدتر را به کار نمی بریم چون اعتقاد داریم آن بلایی که سرش آمده بد نبوده که بدترش نشده باشد!!! بلا در نظام احسن خلقت، خوب و خیر است حتی اگر عکس العمل انتخاب اشتباه خود انسان باشد
نکته 2: خودمان هم حواسمان باشد در بلاها همه اش دنبال چرایی آن نباشیم ؟ مثلا نگوییم من فلان گناه را کرده ام اینطور شد و غیره و بدانیم هر چیزی حکمتی دارد.
نکته 3: بلاها یکسری محاسنی دارد که یک قسمتی از آن محاسن را ما می فهمیم ؛ آن محاسن را برای بچه بازگو کنیم مثلا خوب شد یاد گرفتیم چاقو تیزه و ...
????در انتهای جلسه با پیشنهاد یکی از بزرگواران عبارت" به خیر گذشت " برای جایگزینی پیشنهاد گردید که ان شاالله در زمان مقتضی مفصلا بررسی خواهد شد اما مختصرا پاسخ یکی از دوستان با توجه به دعای عرفه خدمتتان ارائه می گردد: هر چه برای ما اتفاق می افتد "خیر" است پس بایستی به دنبال "اَخیَر"( خیرترین حالت) بود و در دعاها هم طلب اخیر امور بایستی صورت بگیرد.
[ سه شنبه 95/6/9 ] [ 5:0 صبح ] [ مدیر جلسات بانوان ]
[ نظرات () ]
|
||
[ فالب وبلاگ : وبلاگ اسکین ] [ Weblog Themes By : weblog skin ] |